106837363 l
Publicerad 8 januari 2021 kl 01:39

Tips för distansarbete

Fortsätter du jobba hemifrån 2021? Här kommer några tips för att orka ett tag till.

Förvandla telefonen till ett mobilt kontor

I dag kan man i princip jobba var man än befinner sig i världen om man har tillgång till en smarttelefon. Här kommer några tips på appar som kan hjälpa dig att förvandla din telefon till ett mobiltkontor.

Google Hangouts
Nu är det många som kör sina möten digitalt. Det finns många program för videokonferenser. Google Hangouts är ett smidigt sätt att fortsätta med distansmöten.

Microsoft To-Do
Med en påminnelseapp i minimerar du risken att du glömmer bort saker. Microsoft To-Do är en bra app eftersom appen synkroniserar mellan PC, Mac, iOS och Android. I klarspråk innebär det att skriver du en inköpslista på datorn så dyker den också upp i telefon.

Microsoft Office Lens
Gör om din telefon till en bärbar scanner. Med appen kan du enkelt scanna in pappersdokument och till exempel mejla eller ladda upp dokumenten i en molntjänst. Smidigt!

Pomodoro
Många upplever det svårt att få struktur i hemmakontoret Pomodorotekniken sägs kunna öka koncentrationsförmågan. I korthet går tekningen ut på att spjälka upp ett längre projekt i 25 minuters intervaller och unna sig själv en 5 minuter paus mellan intervallerna. På pauserna får man göra vad man vill innan det är dags att återvända till arbetet. Efter fyra intervaller tar man en längre paus på 15-30 minuter.

Det finns flera Pomodoro till telefonerna.

7 minute workout
I hemmakontoret händer det lätt att man glömmer bort att ta pauser och att sträcka på sig. När du tar en paus så passa på att unna dig själv ett sju minuters gympass. Kropp och själ tackar.

Det finns flera olika appar som erbjuder gympass på sju minuter.

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar