shutterstock 609171773 1
Publicerad 19 januari 2021 kl 18:12

Nio idéer till företagsvideon

Har du funderat på vilken typ av video du skulle vilja göra för ditt företag? Här följer ett par tips som ger dig en början på planeringen.

Företagsvideo

I en företagsvideo berättar du det väsentliga om ditt företag. Vad företaget gör, vem som gör det och varför. Det här är ett utmärkt sätt att ge tittarna en inblick i fabriken eller kontoret och ge dem en uppfattning om vad som gör just ditt företag unikt. Det är också ett bra hjälpmedel i B2B-försäljningen.

Reklamvideo

Har du en produkt eller en tjänst som du vill att alla ska få höra om? En reklamvideo som producerats baserat på känslor når lätt dina kunder och sprider det positiva budskapet om din produkt vidare till en större kundkrets. P.S. Humor funkar alltid.

 
Bruksanvisning

Tillverkar ditt företag någon produkt vars användning kan demonstreras i en video? Är ditt företag en nätbutik, så att man i en video kunde visa hur man gör beställningar? En bruksanvisningsvideo är kundservice när det är som bäst, eftersom den ger kunderna den information de behöver på ett enkelt sätt.

Tillverkning av produkter

Känner dina kunder till hur många arbetsmoment som krävs innan ditt företags produkt är färdig för försäljning? Dina kunder får en större förståelse för produktens pris när du visar en video med vad som krävs för att få en färdig produkt. På detta sätt kan du lättare motivera en prissättning som avviker från konkurrenternas.
 

Svar på allmänna frågor

Att svara på kundernas frågor i en video är ett naturligt sätt att stärka företagets roll som expert inom det egna området. Om det dessutom är en person som faktiskt jobbar i företaget som är med i videon, ger det en känsla av att företaget är människonära och att det är lätt att kontakta företaget. 

Nöjda kunder

Ge ordet åt en nöjd kund. Referenser där vanliga människor skryter om företaget, har länge varit populära inom marknadsföring. Det är inte konstigt, med tanke på att konsumenterna litar på vad andra säger.


Presentation av arbetstagare

Innehåll i sociala medier fungerar alltid bäst då huvudinnehållet visar vanliga människor. Det samma gäller videon. Hur skulle det vara om du lät dina arbetstagare berätta vad de anser är det bästa med företaget? Sådana videon är också en satsning på att bygga ett arbetsgivarbrand.
 

Evenemangsvideo

Har ditt företag en stort tillställning, t.ex. en skolning eller ett seminarium? Det lönar sig absolut att filma tillställningen. Du kan dessutom få intressanta intervjuer med sakkunniga inom olika områden. 

Skolningsvideo

Är ditt företag expert inom något område? Håll inte denna kunskap enbart inom företaget utan presentera kunnandet i en video. Bra gjorda skolningsvideon kan förutom inom marknadsföringen med fördel användas som inkomstkälla, om en del av videona görs som betaltjänst.

Om du har en idé till en företagsvideo som inte finns med på denna lista – förverkliga idén! Det allra sämsta alternativet är nämligen att inte göra någonting.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar