119184587 l
Publicerad 14 juni 2020 kl 10:00

7 ändringar som gör skillnad i din marknadsföring

Kampen om synlighet bland kunder tar aldrig slut. Här kommer sju tips att prova nästa gång du planerar hur du eller ditt företag ska marknadsföra sig.

Marknadsföring idag ser helt annorlunda ut än vad den gjorde för 20 år sedan. Idag är det lika viktigt att jobba på organisk som betald marknadsföring. Men hur kommer man ur din bekvämlighetsbubbla och vågar testa något nytt? Här kommer sju ändringar du kan prova på som faktist gör en skillnad. 

  1. Prioritera var du syns
  2. marknadsför dig både organiskt och betalt
  3. Testa något nytt
  4. Gör en kundundersökning
  5. Influencer marknadsföring
  6. Lär sig SEO
  7. Anpassa material efter medier

47777993 l

1. Prioritera var du syns

Att all publicitet är positiv publicitet stämmer inte. Syns ditt företag på för många ställen och i för många olika sammanhang kan det kännas spretigt för en kund, hen förstår inte vad din agenda är. Fundera var din målgrupp rör sig och marknadsför dig istället på ett par ställen. Är det på sociala medier? Välj två sociala medier till en början och bli marknadsföringsexpert på dessa. Rör kunderna sig på evenemang och mässor? Satsa på att synas där istället för att lägga tid på videoinnehåll till TikTok. Prioritera ett par ställen var du vill synas och var du ska bli känd för din expertis. 

 

2. Marknadsför dig både organiskt och betalt

En bra marknadsföringsstrategi innebär att du alltid har en marknadsföringsbudget, oberoende hur litet ditt företag är. Att kombinera betald marknadsföring med organiskt synlighet är nyckeln till framgång. Betalda annonser på Google gör t.ex. att ditt företag kan hamna både på första plats i den organiska sökningen, på betald annonsplats och i Googles Featured Snippet. Att synas tre gånger på första sidan på Google ökar dina chanser enormt mycket för att få nya kunder. 

Skarmavbild 2020 06 12 kl. 14.16.49

Google Featured Snippet är gratis och kommer högst upp på Google-sökningar. 


3. Testa något nytt!

Det är viktigt att hela tiden testa dig fram vilken typ av marknadsföring som passar ditt företag bäst. Har du alltid annonserat i form av bild och text på sociala medier, kan du till exempel göra en video nästa gång! Är du van med att annonsera i tidningar, kanske ett samarbete med en podd kan vara nästa steg. Har du aldrig provat influencer marketing, kan det vara lösningen på nästa annons. 

 

4.  Gör en kundundersökning 

Innan du börjar marknadsföra ditt företag, måste du veta vem din köpare är. Var bor hen, vad har hen för intressen, vilka är hens vanor och vad söker hen efter? Kartlägg din köpare så grundligt som möjlig så att du vet hur hens köpresa ser ut. Var måste du synas? Kartläggning kan du göra genom analysprogram som t.ex. Google Analytics eller en undersökning du skickar ut per mail.

 

5. Influencer marknadsföring

Ett välprövat koncept hos många företag, en främmande värld för andra. Marknadsföring med influencers har visat sig öka konverteringar, synlighet och medvetenhet hos gamla och nya kunder. Det är dessutom ett utmärkt sätt att nå en helt ny målgrupp som redan har förtroende för influencern som rekommenderar en produkt!

 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 

Ett inlägg delat av Cecilia | Malax, FIN (@ceciliasmeds) 7 Apr 2020 kl. 11:39 PDT

Influencern Cecilia smeds samarbetar med Arkiliving


Här kan du läsa mera om vad influencer marknadsföring är.

 

6. Lär dig SEO

Se tillbaka på tips nummer två. Sökmotorsoptimering är viktigt att förstå och kunna, åtminstone på basnivå. Varje sekund används Google över 40 000 gånger, vilket betyder att ju högra upp du kommer på Google inom ditt expertområde, desto större chans till att konvertera sökningar till sälj!

Statistic Page 

7. Anpassa material efter medier

Har du valt att marknadsföra dig på olika plattformer och medier, måste marknadsföringsmaterialet också anpassas. En annons på Instagram kan inte se likadan ut på Facebook, eftersom både designen och målgruppen är olika. Lär dig att återanvända marknadsföringsmaterial och optimera innehållet enligt var det ska synas. Vissa plattformer genererar mera engagemang med video, medan andra är gjorda för korta texter. 

marknadsforingSamma innehåll, två olika medier och text.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar