DSC 4092
Publicerad 9 september 2019 kl 09:02

Ny podd på Sevendays! "Inte biologiska systrar" pratar om ofrivillig barnlöshet

Josefin och Jenni kände inte varandra innan de började podda tillsammans. Idag har de blivit vänner för livet och pratar om ofrivillig barnlöshet, livet, mål och drömmar i sin podd. Här kan du lyssna på den!

Vem är ni bakom podden?
- Vi heter Jenni och Josefine och är 29 respektive 28 år gamla. Vi driver podden Inte Biologiska Systrar, ett projekt som vi drog igång för ett år sedan. I podden pratar vi mycket om våra liv som ofrivilligt barnlösa. Jenni har gått igenom två omgångar av IVF, med ett efterlängtat resultat till slut och Josefine är mitt uppe i adoptionsprocessen tillsammans med sin make Andreas. Vi pratar även mycket om livet i allmänhet: psykisk ohälsa, djur, familjeliv, fotografering, law of attraction, drömmar, mål, positivitet och diabetes. Allt med en glimt i ögat i hopp om att kunna göra en del ämnen mindre tabubelagda att prata om. 

Hur föddes idén till den här podden?
- Vi kände inte varandra sedan innan och bestämde oss för att börja podda redan innan vi träffades första gången. Josefine hittade Jenni via ett blogginlägg som handlade barnlöshet och kommenterade det. Vi insåg att vi hade jättemycket gemensamt, och Josefine hade skrivit att hon så gärna skulle vilja börja podda. Jenni skickade iväg ett meddelande och frågade om hon ville börja podda tillsammans, och att vi kan lära känna varandra på vägen. Det är det bästa valet vi gjort - vi har blivit vänner för livet! 

Vad vill ni att lyssnarna ska få ut av eran podd? 
- Vi hoppas på att kunna få lyssnarna att koppla bort vardags-stressen för en timme varje måndag genom att lyssna på oss och våra galenskaper. Vi hoppas också att genom att prata om t.ex. barnlöshet, IVF och adoption kunna hjälpa någon annan som är i samma sits. 

Podden släpps på måndagar varje vecka och här kan du lyssna på den!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar