IMG 9532 bearbeitet2
Publicerad 9 september 2019 kl 11:17

Ny praktikant på Sevendays!

Barbara Meinhart studerar svenska och kommunikation sista året och inleder idag sin praktik på Sevendays! "Jag trivs bra i Norden och skulle gärna jobba med nordiska språk, media eller kommunikation någonstans i Svenskfinland". Här kan du lära känna henne bättre.

Namn: Barbara Meinhart
Bor: Vasa
Gör: Studerar svenska

Vem är du?
- Jag heter Barbara och är 30 år. Jag kommer ursprungligen från Österrike, men flyttade till Vasa för 5 år sen på grund av mitt intresse för nordiska språk. Jag studerar svenska och kommunikation sista året och blir snart klar med mina studier. För tillfället är jag också praktikant på Sevendays för att använda det jag läste på universitetet i praktiken. Jag tycker om att resa runt i Norden. Grönland är ett av mina absoluta favoritresmål där jag också var utbyte förra året.

Vilket är din roligaste praktikplats hittills?
- Det var i alla fall mitt jobb på begravningsplatsen där jag jobbade mycket med gravskötsel. Jag läste mycket om hur man planterade blomster.

Vad förväntar du dig av din praktik vid Sevendays?
- Att göra praktik kommer att bli en hel ny utmaning för mig. Jag kommer att jobba på svenska för första gången i mitt liv. Mitt modersmål är ju tyska och jag skulle vilja förbättra mina skriftliga färdigheter i svenska. Jag hoppas också att kunna jobba mycket med sociala medier och få inblick i bloggvärlden. Jag ser fram emot att träffa många inspirerande människor på arbetsplatsen.

Vad är dina planer efter din praktik?
- Jag trivs bra i Norden och skulle gärna jobba med nordiska språk, media eller kommunikation någonstans i svenskfinland. Men jag kan också förställa mig att flytta till Norge eller Sverige och börja på ny kula. Jag tycker det är jättespännande att möta nya kulturer och människor!

Vad är du mest stolt över?
- Att få leva i Finland och få träffa så många fina typer på universitetet och på arbetsplatsen. Det är ju ingen självklarhet att klara av att bygga upp ett helt nytt liv i ett främmande land. 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar