wersm instagram introduces guides a new way to discover recommendations 1
Publicerad 18 juni 2020 kl 08:00

Nya funktioner på Instagram 2020

Dina marknadsföringskampanjer på Instagram har aldrig sett bättre ut är de kommer göra i år. Här tjuvkikar vi på fyra nya funktioner Instagram har avslöjat ska tas i bruk eller håller på som bäst. Bli proffs på dem innan alla andra!

Vilka nya funktioner på Instagram har du koll på? Här kommer en lista med fyra nya vi tycker är extra roliga och spännande.

  • Instagram Live shopping
  • IGTV annonser
  • Instagram guider
  • Green screen-effekten

 

1. Instagram Live shopping

Facebook har rapporterat en 70% ökning av Live-sändningar på Instagram från februari till mars, då innehållsskapare och varumärken hittade nya sätt att utnyttja plattformen under social distansering. Mitt i en pågående pandemi har influencers aldrig varit så påhittiga och kreativa tidigare. 

Instagram släpper snart Live-funktionen som ska hjälpa att stödja små företag. Du kommer som säljare, företag och privatperson kunna tagga produkter från din Facebook-butik eller katalog innan du sänder live, och produkterna visas längst ner i videon så att folk enkelt kan trycka för att lära sig mer och köpa. Folk kan alltså handla medan du svarar på frågor om produkterna eller har en produktdemonstration. Lätt och smidig shopping!

Skarmavbild 2020 06 09 kl. 17.16.18

Bild: Facebook

Facebook kommer att testa den nya funktionen med utvalda företag på Facebook och Instagram den här månaden, med ytterliga lanseringar framöver. Under tiden kan du komma igång med Instagram Live och bli proffs på det, så att du är bäst på det när funktionen väl släpps.


2. IGTV annonser

En bra nyhet för dig som vill tjäna pengar på Instagram är att du nu kan göra det med annonser på IGTV! Instagram introducerar annonser i IGTV som ett sätt att stödja innehållsskapare och hjälpa dem att tjäna pengar på sitt videoinnehåll. Det här är första gången man kommer att kunna tjäna pengar direkt från IGTV sedan lanseringen 2018.

Enligt Instagram kommer de 15 sekunder långa IGTV-annonserna att börja dyka upp i IGTV från en utvald grupp av partners och annonsörer i USA med planer på att fortsätta expandera globalt.

IGTV ads video CONTENT 2020Bild: Instagram

3. Instagram guider

Ett annat nytt format som Instagram har lanserat är så kallade "Instagram Guides". Det här är en ny funktion som ger användarna ett lätt sätt att konsumera användbara rekommendationer och tips från influencer, offentliga personer och organisationer. Tanken var från början att fokusera på resebranschen, men i och med coronapandemin meddelade mediejätten nu att de fokuserar på hälsoinnehåll. Tanken är att man får ta del av resurser och tips på hur man kan ta hand om sitt välbefinnande eller hantera ångest och andra känslor. 

wersm instagram introduces guides a new way to discover recommendations 1Bild: Instagram

Första utvalda innehållsskapare är en internationell lista över förespråkare och organisationer för mental hälsa, som till exempel American Foundation for Suicide Prevention (USA), Heads Together (England), Klicksafe (Tyskland), Headspace Australia (Australia), Deepika Padukone (Indien), Sudah Dong (Indonesien) och e-Enfance (Frankrike). Gå in och ta en titt! Det är mycket troligt att vi kommer att se fler personer som engagerar sig snart. Fundera ut hut ditt företag kan använda detta i framtiden.


4. Green screen effekten

Eftersom TikTok växer och lanserar nya effekter, måste Instagram ligga hack i häl. Green screen på Tiktok har funnits ett tag, vilket betyder att du kan publicera videon med augumenterad verklighet (AR) i bakgrunden. Instagram har arbetat med en funktion som kan konkurrera med detta och nu är den här. 

Spark AR Studio, plattformen för att skapa Instagram AR-effekt och filter för Instagram, är uppdaterad för att innehålla en mängd nya verktyg och funktioner för innehållsskapare. En av dem är Gallery Picker – det låter skaparna publicera AR-effekter på Instagram som människor sedan kan anpassa med sina egna bilder. Med den här nya förmågan kan du transportera dig  till alla miljöer och platser du önskar! En perfekt idé till nästa roliga Instagram-reklam.

103842555 258772578713156 9064497154934711801 n

103257330 671421027032272 7610349569437281345 n

Screenshot från Instagram

 

Källor: Later.com, Adweek, Instagram, Coywolf.news, BBC, Wersm.com

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar