Skarmavbild 2019 09 05 kl. 08.29.19
Publicerad 5 september 2019 kl 08:24

Rekordmånga ansökningar till Sevendays – bloggen fyller ett stort behov

Intresset för att börja blogga har inte dalat, tvärtom visade Sevendays öppna ansökan om att bloggen som socialt medium är här för att stanna. - Bloggen levererar ett djupare och mer långvarigt innehåll och är ett otroligt viktigt komplement till Instagram, säger medieproducent Julia Holmqvist.

Under två veckor i augusti ordnade Sevendays en öppen ansökan för alla som ville börja blogga på sajten. Intresset var enormt och bekräftar enligt medieproducent Julia Holmqvist en sak – bloggens era lever vidare. 

- Man kanske kunde tro att bloggens koncept hamnar i skymundan i och med andra sociala medium, men tvärtom så kompletterar de här varandra. Till Instagram går man till exempel när man vill ha direkt inspiration, medan bloggen levererar ett djupare och mera långvarigt innehåll. Det är svårt att uttrycka sig lika personligt och gripande i kort text. Det är här bloggen kommer in som ett viktigt komplement. 

Holmqvist började som praktikant när Sevendays lanserades år 2015 och har sedan dess jobbat med sajten på olika sätt. I dag är hennes uppgifter på HSS Media bland annat att ansvara för innehållet på Sevendays, och hon har märkt vad som engagerar folk och vilka samtalsämnen som är uppskattade.

- Det är viktigt att vi har olika typer av bloggare som kan hitta sin nischade målgrupp via Sevendays. Många tycker om att läsa personliga inlägg med åsikter och frågeställningar.

Julia

Julia Holmqvist


- Självklart önskar vi att alla som vill kunde vara med på sajten, men den här gången har vi valt bloggare som kompletterar det utbud vi redan har. Vi har också valt att ta in fler bloggare än någonsin förr, det finns så många talanger! Det vi jobbar för är gemenskapen och en bra stämning. Jag vill aldrig det ska kännas som en press eller ett stressmoment att blogga, det är trots allt en hobby som kräver kreativitet och inspiration. 

Lina Skog är relativt ny på Sevendays och hon blev rekommenderad att söka till sajten av en redan existerande Sevendays-bloggare.

-  Mitt första intryck var att alla här är väldigt vänliga och välkomnar alla med öppna armar. På Sevendays har vi en glad och god gruppanda som jag gillar, och jag kände mig genast som en i gänget, även fast jag inte har träffat någon i verkligheten. 

Skarmavbild 2019 09 05 kl. 08.10.39

Lina Skog


Skog tror att människor ännu läser bloggar, eftersom att bloggen kan göras väldigt personlig.

- En blogg kan även ha en enskild kategori som till exempel mat, träning eller mode. Inom bloggvärlden finns det något för alla!

Rebecca Sjöblom jobbar som mediaförsäljare på HSS Media och berättar att samarbetet mellan företag och bloggare ännu är en viktig del i innehållet. Hon betonar att företag genom marknadsföring på Sevendays når ut till rätt målgrupp på rätt sätt och i rätt tid. Men att göra kommersiella samarbeten är inte ett måste.

- Att samarbeta med företag är något som bloggaren själv tar ställning till, vill hen samarbeta så ser vi till att de det i beaktande och vill hen inte samarbeta är det också okej. Alla har olika mål med sina bloggar.

Sjöblom säger att bloggen som koncept är ett skönt och tryggt forum för många att besöka.

- Vi vill läsa om andras åsikter och vardagsting. Vi har behöv att läsa, skriva kommunicera, inspireras och att inspirera. Det här erbjuder bloggen och uppenbarligen är bloggens tid inte över. 

Rebecca

Rebecca Sjöblom


Kommer bloggens framtid ändå se likadan ut? Det tvivlar medieproducent Holmqvist på.

- Bloggens roll utvecklas och ändras hela tiden, precis som allt annat i samhället. Tack vare andra sociala medium har vi nu något som kan rapportera med live stream, något som enbart har med det estetiska att göra och något som ger utrymme för mera personliga åsikter och uttryck. Vi har mycket på gång i höst och självklart är utveckling på sajten hela tiden i gång, antyder hon.

share 1

Bild: Jennifer Carp

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar