Skarmavbild 2020 05 16 kl. 06.35.19
Publicerad 16 maj 2020 kl 13:34

Paolo Roberto erkänner: "Jag har köpt sex"

Vid en razzia i centrala Stockholm natten till fredagen grep polisen elva personer misstänkta för sexköp. Samtliga utom en erkände på plats och en av dom var TV-profilen Paolo Roberto. Nu bryter både TV4 och andra uppdragsgivare sina kontrakt med honom.

Paolo Roberto, 51, arresterades av polis i samband med en insats mot sexköpare i Stockholm. Razzian leddes av Norrmalmspolisen och resurser från Södermalmspolisen och Nationella operativa avdelningen, NOA, deltog också i spaningen.

– Vi har jobbat mot flera adresser som en del i det pågående arbetet vi har mot sexhandel och prostitution i centrala Stockholm. Vi vet att det förekommer omfattande sexhandel, säger Stockholmspolisens presstalesperson Mats Eriksson.

 Paolo greps tillsammans med tio andra män och samtliga gripna har erkänt att de köpt sex. Enligt Aftonbladet ska Paolo ha betalat 1 500 kronor för att få sex. Enligt uppgifter till kommer den utnyttjade kvinnan från ett av Europas fattigaste länder.

På fredagen efter gripandet skrev  Paolo Roberto ett kryptiskt inlägg på sina sociala medier  om hur han alltid lyckas sparka undan benen för sig själv när han är som lyckligast:

Skarmavbild 2020 05 16 kl. 06.39.20

Många följare trodde vid den här tiden ännu att hans konto blivit hackat, men nu har kommentarsfunktionen tagits bort. Många har ställt sig kritiska till att Roberto enbart pratar om sig själv och hur dåligt han mår, istället för att prata om offret: den unga kvinnan han köpte sex av. 

Senare ställde han upp i en första intervju med TV4 och intervjuades av journalist Jenny Strömstedt. Ett par timmar senare fick han sparken från TV4.


"Det är det absolut smutsigaste"

TV4:s Jenny Strömstedt frågar bland annat om det var första gången han köpte sex, varpå Roberto säger att det är det. Han beskriver det som ”det smutsigaste som finns”. Han säger också att han inte hade några tankar kring vem kvinnan han köpte sex av var, eller vad hon hade varit med om.

Vad är det som du tycker är smutsigt med prostitution?
– Att man köper en annan kvinnas kropp. Säkert någon som är dittvingad. Hon är ju inte där för att det är jättetrevligt, säger Paolo Roberto till TV4.

Det här med organiserad brottslighet och människohandel, är det nåt som du har tänkt på?
– Just därför. För att det är det absolut smutsigaste, absolut vidrigaste man kan göra egentligen, mot en annan människa. 

Hur gick det till?
– Jag har en sån grej i livet, att när det går bra för mig – jag har aldrig mått så bra, aldrig varit så lycklig, livet blommar – då hittar jag alltid något sätt att förstöra det. Det har varit olika typer; det har varit våld, väldigt mycket våld, och den här gången lyckades jag hitta det som jag tycker egentligen är det smutsigaste som finns. För att på något sätt döva det här hålet som finns hos i mig.

Skarmavbild 2020 05 16 kl. 06.35.19Bild: TV4


Paolos intervju möter mycket kritik

Efter intervjun med TV4 har nyhetssajten fått mycket kritik och kommentarer för att ha gett Roberto tid i rutan. "Det är märkligt att ni ger plats år Paolo Roberto att prata ut om det han gjort. Kan inte den tiden utnyttjas bättre till att låta de riktiga offren komma till tals", "Ge honom inte mera utrymme. Vill inte se honom gråta ut". 

Nyhetschefen på TV4 svarar på kritiken genom att hänvisa till att de bedömer allmänintresset som stort och publicerar därför nyheten. 

- En av grundbultarna inom journalistik är att låta alla sidor komma till tals. Vi har sökt samtliga parter. Spm en del av vår publicering har vi låtit en journalist intervjua Paolo Roberto. I samma publicering har Stockholmspolisen intervjuats om den aktuella polisinsatsen.

Avslutar alla samarbeten

Roberto får sparken från alla sina uppdrag hos TV4, bland annat det som programledare för "Farmen". Livsmedelsvarumärket ”Paolos” avbryter också alla samarbeten med honom med omedelbar verkan.

– Vi avbryter alla samarbeten med Paolo Roberto med omedelbar verkan. Han kommer inte längre att vara varken delägare eller verksam i företaget från och med nu, säger Dani Evanoff, VD i Peoples Kitchen Concept AB samt Evanoff Group.

Rix FM avbryter även samarbetet med Roberto, livsmedelskedjan Coop slutar sälja hans produkter och samtidigt dras nu byggvaruhuset K-Rautas kampanj med den kände tv-profilen tillbaka - efter en intern uppmaning.

– Så fort vi fick vetskap om det brott Paolo begått och erkänt så var beslutet att avsluta detta samarbete väldigt enkelt, säger Erik Öhlin, operativ chef för K-Rauta. 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar