Artikel från
8c87a322c4b89a9d6824d90e5cbd76a7 Foto: Shutterstock/SPT Foto: Shutterstock/SPT
Publicerad 20 mars 2020 kl 07:58

Skolelev – se hit! Vi vill ta del av din vardag i hemskolan

SPT söker åtta elever från hela Svenskfinland som vill berätta om sin nya vardag i en serie artiklar. Nu ska eleverna stå i fokus.

Vad gör du i din hemskola just nu? Vad känns bra, vad känns dåligt? Har du raster och hur känns det att vara borta från kompisarna?

Nyhetsbyrån SPT gör en artikelserie om elevernas vardag när skolan flyttat hem. Nu vill vi höra elevernas röster.

Vi söker åtta elever från hela Svenskfinland som vill dela med sig av sin nya vardag. Du som går i årskurs 4–9 i grundskolan kan delta.

Eleverna får ringa eller skriva och berätta om hur de har det. Helheten ska också innehålla videomaterial och uppdateringar från sociala medier om skolelevernas vardag. Elevernas erfarenheter kompletteras med intervjuer med lärare, experter och föräldrar.

Syftet är att göra elevernas röster hörda. Helheten kan också fungera som stöd för andra elever som är i samma läge. Att skolan plötsligt flyttar hem är speciell situation för alla.


Vi söker elever och föräldrar som vill vara med under den kommande veckan. Paketet ska följas upp med samma gäng i månadsskiftet och senare i april.

Helheten publiceras på de finlandssvenska dagstidningarnas webbplatser och tryckta tidningar. Med i projektet är bland annat Hufvudstadsbladet, Vasabladet och Åbo Underrättelser.

Intresserad? Ta kontakt via e-post: skola@sptnyheter.fi

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar