DSC8088
Publicerad 26 februari 2020 kl 14:00

Recept: Veganska chokladvåfflor med vegansk chokladglass

Måste man ge upp allt det goda om man äter veganskt? Svar: Nej. Absolut inte! Det här receptet på veganska chokladvåfflor med världens enklaste veganglass bevisar det!

Vi ville skapa en super smarrig och somrig vegansk efterrätt till er. Våfflor och glass är onekligen något man oftast gör med animaliska produkter, men det behöver man inte för det finns väldigt bra ingredienser man kan byta ut och använda istället.

DSC8088

Och det blir inte lättare och godare än såhär.

Om ni inte ännu testat vegansk glass gjord på frusen banan så måste ni göra det nu, ordagrannt, så sluta läsa det här och skippa till receptet för att testa!

Om du fortfarande läser så kan jag ännu påpeka hur otroligt enkelt och gott det är! Speciellt när man blandar in smaker i bananen så blir det otroligt lik traditionell glass. Det enda som den här veganska glassen inte klarar av lika bra som vanlig glass är att stå framme på bordet, för den smälter aningen snabbare än gräddglass -- men det har aldrig varit ett problem hos oss! För den här glassen äter man upp långt innan den hinner smälta!

Nu när sommaren är på intåg så kommer vi testa en massa olika veganglasser -- du kan följa våra kreationer på bloggen och instagram. Vi gjorde en chokladbaserad efterrätt, men om du är mer sugen på t.ex. jordgubbar eller lakrits så byt ut chokladen mot det. Det är bara att testa sig fram, man kan inte misslyckas med goda ingredienser!

DSC08094

Veganska choklad våfflor (ca 6 st.)

 • 40 gram kokossmör
 • 2 dl mjöl
 • 3 dl valfri veganmjölk (vi använde havremjölk)
 • 2 msk kakao
 • 1 krm kanel
 • 1 krm salt
 • 3 tsk agave sirap 
 1. Smält smöret i en kastrull.
 2. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
 3. Tillsätt mjölk, smör och agave och blanda väl tills smeten är jämn.
 4. Grädda dina våfflor i en het våffeljärn.


Vegansk chokladglass

 • 1 fryst banan (den behöver ca 2-3 timmar för att bli fryst, använd en mogen banan så blir glassen tillräckligt söt och god!)
 • 3 msk kakao
 • 1 msk vegansk mjölk
 1. Ta den frysta bananen ur frysen och låt den tina ett par minuter.
 2. Lägg alla ingredienser (inkl. bananen) i en skål.
 3. Mixa allting med en stavmixer.
 4. Njut! 

Obs! En fryst banan räcker bra till två personer, men om ni är flera så dubbla receptet. Om du vill ha glassen ännu sötare så tillsätt en tesked med agave sirap.Text & bilder:
Charlotta Munsterhjelm / Cake and beans

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar