27d86c70d4
Publicerad 26 maj 2020 kl 14:36

Fem sportdokumentärer för att lindra sportabstinensen

All sport har ställts in eller skjutits upp på grund av coronaviruset utbredning. Här är fem sportdokumentärer du kan se i hopp om att lindra den stora sportabstinensen.

1. Free solo

Free Solo är en amerikansk dokumentärfilm från 2018, regisserad av Elizabeth Chai Vasarhelyi och Jimmy Chin. Filmen visar klättraren Alex Honnold och hans försökt i att utföra en frisoloklättring på en 910 meter hög vertikal klippformation ii El Capitan i Yosemite National Park i Kalifornien i juni 2017. Man får också följa med Honnolds  relation med sin flickvän Sanni McCandless och deras liv som äventyrare. Filmen fick flera utmärkelser, inklusive Bästa dokumentär vid Oscarsgalan 2019.

2. Icarus 

Icarus är en amerikansk dokumentärfilm från 2017 av Bryan Fogel, som handlar om när Fogel utforskar möjligheten att dopa sig för att vinna ett amatörcykelopp. Han hamnar mitt i en stor internationell dopingskandal när han ber om hjälp av Grigory Rodchenkov, chef för det ryska anti -dopinglabbet. 

3. Senna

Senna är en brittisk dokumentärfilm från 2010 som följer med livet och döden för den brasilianska motorsportmästaren Ayrton Senna. Filmen handlar om Sennas racingkarriär i Formel 1, från sin debut 1984 i Brasilianska Grand Prix till hans död i en olycka vid San Marino Grand Prix 1994.

4. Sunderland 'til i die

Sunderland 'Til I Die är en sportdokumentärserie från 2018. Dokumentären handlar om den engelska fotbollsklubben Sunderland AFC under deras säsong 2017–18, vilket var året dom åkte ur EFL Championship. Som ett resultat av framgången med den första säsongen bekräftades en andra säsong, trots motstånd från många klubbmedlemmar.  

5. Tyson

En dokumentär om tungviktsboxaren Mike Tyson karriär och liv. Dokumentären följer en mogen Mike Tyson, som reflekterar över sitt mycket kontroversiella och offentliga liv. 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar