Artikel från
11816bb40ce7f98afb4b237b93dd72c9 Lina Hedlund, David Sundin och Linnea Henriksson kommer att ha fullt upp i Melodifestivalens tredje deltävling. Foto: Pontus Lundahl/TT
Publicerad 15 februari 2020 kl 05:35

Programledarnas oro inför glittrigt shownummer: Vet inte om vi lyckas

Melodifestivalens programledare kommer att satsa på glittriga shownummer i den tredje deltävlingen.Men det finns många orosmoment inför direktsändningen. – Det har varit nära att kameror har pajat under repetitionerna, säger Linnea Henriksson.

Förra veckan sjöng Linnea Henriksson den stillsamma låten "Kom närmre" i Melodifestivalens mellanakt. Men när musiktävlingen sänds från Luleå på lördag dras tempot upp igen.

Den här gången framför Lina Hedlund ett eget nummer innan röstningsresultatet presenteras. Hon berättar att mycket rekvisita kommer att användas på scenen, allt från en toalett till en kista.

– Jag är ju en showgirl, och det känns väldigt roligt att få göra ett shownummer, paketerat med lite humor. Sedan blir det en härligt glittrig öppning.

Men inför öppningsnumret är det mycket som ska klaffa – saker som programledarna inte riktigt kan styra över.

– Vi har ett moment med oklar utgång som är svårt att göra. Så vi vet inte om vi kommer att lyckas eller inte. Men det gör igenting, numret går inte sönder om vi misslyckas, säger David Sundin.

Linnea Henriksson håller med.

– Det finns absolut tydliga orosmoln över vissa grejer man ska göra. Det har varit nära att kameror har pajat under repetitionerna, berättar hon och fortsätter.

– Det var några som skrev numret och tänkte "det här blir roligt". Sedan är det någon som ska göra det, som kanske inte var med på samma möte.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar