IMG 8337

Mitt nya åkdon

Skrivet av Aida Lax 14.07.2021

Kategorier:

Hallå! Jag har gått och blivit ägare till min drömcykel!  AfterlightImage 12

AfterlightImage 9

AfterlightImage 10

Det kallades kärlek vid första ögonkastet. En färggrann vintagecykel har stått på min önskelista i år och dagar, och för två veckor sedan fick jag hem cykeln ända från Amsterdam. Märket heter Veloretti och dessa cyklar är designade i Amsterdam och handgjorda i Europa. För damcyklar finns det två olika modeller att välja mellan: den klassiska stadscykeln caféracern samt Robyn - modellen som är mera vänlig för färder på landsväg. Färgen på cykeln jag valde är en mossgrön färg, och till denna tillsatte jag tre växlar, en Porteur Carrier (dvs. en pakethållare fram på cykeln), en kopparfärgad ringklocka samt ett cykellås. 

Egentligen är jag ju ingen som cyklar hit och dit - än. Tanken är att jag ska bli stadsbo inom en snar framtid, och då ska jag trampa runt i stan till jobb, för att handla och uträtta ärenden på stan. Drömscenario för en som mig som har en uppväxt på landsbygden bakom sig. Kanske undrar ni om tvåhjulingen är skön eller besvärlig att peda runt med. Svar: det är den bekvämaste cykeln jag ägt. 

Och ja, här är hemsidan för den som vill bekanta sig närmare med Veloretti: https://www.veloretti.nl .


Gröna granna sköna sanna sommar

Skrivet av Aida Lax 10.07.2021

Kategorier:
Taggar:

Vad har hittills hänt i sommar?

I år fick jag börja sommarlovet extra tidigt, då målflaggan för proven i studentexamen kunde hissas i mars. Sedan mars har dagarna gått åt jobb. I sommar jobbar jag på restaurang Strampen här i Vasa, och efter arbetsdagens slut känner man sig väldigt orkeslös - speciellt om dagen varit varm och solig. Denna hetta gör en verkligen matt. Vid sidan om jobb har jag hunnit fira min examen två gånger med hemmafest i trädgården. Jag har även spelat minigolf, doppat mig en par gånger (den första gången var vattnet så varmt och skönt så man kunde ha simmat hela kvällen!!) och varit på en mysig jazzkonsert utomhus. Och firat midsommar, förstås. Då avnjöts en god middag hemma i trädgården och därefter bar det av till Gamla hamn, var firandet fortsatte tillsammans med vännerna. Sedan tillbaka hem var kvällen fick avslutas i badtunna. Avkoppling på hög nivå. 
 
Så har sommaren sett ut hittills. Och så har jag varierat allt detta med jobb. Troligtvis kommer alla sommarplaner hända runt hemknutarna i år med tanke på den rådande pandemin. Men det har jag ingenting emot faktiskt. Får jag några dagar ledigt från jobbet ska jag absolut hitta på något roligt att göra, men också ta dagen som den kommer och lägga tiden som kommer på att slöa. Det sistnämnda kallar jag mer för sommarlov, i jämförelse till det förstnämnda. 

Klanning2Klanning1Här är förövrigt klänningen jag skulle ha på mig under midsommaren. Förstås ändrar jag mig i sista sekund och väljer något annat, men denna kommer definitivt att komma till användning i sommar! Detta ögongodis hittade jag på H&Ms säsongrea. Här kan du hitta den: https://www2.hm.com/sv_fi/productpage.0970161002.html .