Alexandra alanning

Tiomåningen!

Skrivet av Alexandra Grahn 15.10.2018 | 1 Kommentarer

Kategorier:

Som jag gissade hade jag ingen tid att blogga i Österbotten.

Igår kväll landade vi i Mariehamn efter en ganska kort resa med mellanlandning i Helsingfors. Tog drygt fyra timmar, totalt fem och halv om man räknar med att vi måste köra till Vasa. 

 

Sally blev tio månader i Österbotten och fick sitt livs första täppta nästa. Hon var snorig i några dagar men nu verkar det ha gått över.

Jag har fyllt 27 och firat med cheesecake från byns beställningsbageri och en så fick jag gå på ansiktsbehandling. Tack för den presenten mamma! 

 

fullsizeoutput 3143

Men nu till tiomåningen. Det har börjat gå undan bokstavligen för Sally. Hittills har hon bara kunnat åla sig bakåt men nu går det framåt också.

Att krypa på alla fyra är inte långt borta nu. Hon har blivit så stark i hela kroppen på bara några veckor. 

Man märker att hon förstår mycket av det man säger nu. Vinka vet hon vad betyder, hon säger nej nej och kastar ner saker från matstolen och skrattar när man plockar upp och hon kastar igen.

fullsizeoutput 314c

Vi har haft dålig dagsrutin i flera veckor. Hon har sovit dåligt, ätit dåligt och varit ganska gnällig på dagarna. 

Tills nu. Har hittills tänkt att Sally är för liten för att bara sova en gång per dag men nu sover hon en lur mitt på dagen och är en helt annan bebbe. Sover längre än tidigare, flera timmar i sträck, och så äter hon bra igen. 

Hon stiger upp ganska sent på morgonen så hon hinner helt enkelt inte med någon tupplur på förmiddagen. 

Att det nu är svalare ute inverkar också positivt på dagssömnen. Skönt. 

DSC01621

Det är också skönt att vara hemma. Hade jättebra i Österbotten och som vanligt hinner jag knappt tillbaka innan jag planerar in nästa resa. 

Det som är lite jobbigt, eller kanske mest konstigt, är att Sally inte gillar mina kompisar. När vi träffas med flickgänget gråter hon alltid. Hon har inte träffat dem en enda gång hittills utan att ropa eller gråta. Haha, vi börjar snart tro att hon har nåt emot dem. 

Det är jobbigt för jag hinner aldrig prata med nån ordentligt för Sally börjar gråta så fort nån kommer för nära. Det konstiga är att det är bara med just dom här människorna hon reagerar så här. Alla andra går bra.

Hon var med en stund på min kusins 30-års fest till exempel och det gick hur bra som helst. Så det är inte människor i grupp hon har något emot utan specifikt mina kompisar som är värst tydligen.  

Kommentarer

  • Sandra Neuman 15/10/2018 11:12pm (4 år sen)

    Nej vad jobbigt om hon inte är bekväm med dina vänner! :P Du måste ha dem att sjunga och spexa lite så kanske det lättar.
    About sovrutiner så har mina barn alltid sovit så länge på morgon att de varken hunnit med förmiddagsmellanmål eller -tupplur ;) Så äter vi sent också så vi hinner inte heller med något kvällsmål :P

    • Alexandra Grahn 16/10/2018 9:55pm (4 år sen)

      Vet int hur jag ska få henne att tycka om dom :D jo sover man länge på moron så hinner man int sova på förmiddan. Skönt med nya rutiner för nu hinner vi också göra saker på dagarna :)

Skriv en kommentar