Foto fran Anna Betlehem copy

Elevation gain längtan

Skrivet av Anna Betlehem 22.10.2021 | 0 Kommentarer

Hej å glad fredag. Vaknade upp med helt tom to-do lista idag. Även om jag hade velat få undan gjort saker så skulle det inte finnas nånting just nu om jag inte hittar på något extra. Ganska svårt att tro, men så är det och då har man ju tid att skriva inlägg här. Har haft en finfin vecka. Levererat bilder, skickat fakturor, varit på teater, druckit öl med kompisar två kvällar inne i veckan, övat stämmor och koreografi med kören flera kvällar, cyklat i spöregn (nice pga påminner om Salzburg-skyfallen hehe), kikat på serien "Bonusfamiljen" och städat i vårt kontor så att jag nu har en liten hörna för min symaskin. Det har verkligen känts som en normal pre-pandemic vecka. DSC2463 2I helgen ska vi på kalas och utöver det mest ta det lugnt. Känns som vi antingen haft program, besök i Helsingfors eller varit på besök i Österbotten varje helg på hösten hittills och den här helgen är typ tom. Fri. Öppen. Kanske blir nån loppisrunda och cafébesök på stan, på sin höjd. Vädret är blåsigt, regnigt - mysigt så länge man hålls inomhus just nu, så kanske tar mig an projektet "sy om alla mina byxor" nu när symaskinen har sin egna plats hos oss.

ezgif3.com gif maker

Förra helgen hade vi Lasses föräldrar här på snabbvisit på deras väg till Stockholm. Vi fick därmed en bil till låns och passade på och gjorde det som vi helst vill göra. Vi körde ut till en fin vandringsled som inte är så lätt att nå utan bil. Nämligen Porkala Udd. Lasse hade planerat att vi skulle dit och jag hade inte så höga förväntningar egentligen. Hade föreställt mig typ en kopia av Noux, och Noux imponerade inte särskilt mycket på mig om jag ska vara helt ärlig. Fortfarande snobbigt kräsen vad gäller vandringsled efter Österrike livet. Vet att jag rynkar på näsan åt Finlands natur och inte riktigt ger den en chans. MEN. Blev faktiskt jätte positivt överraskad av Porkala udd. Det var så fint! och friskt! DSC2552 2För det fanns ju klippor! och lite höjd! för tusan. Vem orkar vandra horisontellt. Duhh. Måste ju få upp lite flås. Det ska vara så pass tungt att man måste fokusera på andningen och hela tiden hålla blicken på nästa fotsteg, och därmed inte har utrymme för att tänka på så mycket annat, det är ju hela poängen tycker jag. Är det för enkelt och lätt kan man tänka på vardagsjox och det vill man inte. Men då lärde jag mig också tycka om vandring genom att bestiga 2000-meters berg där man konstant tänker "jag orkar inte, det här går absolut inte....nämen hur orkade jag det där?" så det har lite fastnat i huvudet att det ska vara så. DSC2557 2

DSC2448 2

Man kan inte riktigt säga "vi ska på vandring" i Finland och tro att det ska vara samma grej som i Salzburg på något sätt och det är ju nog det som är grejen. Borde ju ta finsk vandring för vad det är, för det är klart Finland har massor att erbjuda på sitt eget sätt. Bara vi får en bil köpt ska nog det här landet utforskas ordentligt också. Och tänk att man på en dryg timme kan ta sig till såhär fina platser från  Helsingfors centrum!

DSC2510DSC2547

Så fint hur skogen mötte havet här. Det är ju faktiskt nånting som Finland har över Salzburg, hav! också den grejen som vi, eller främst Lasse, saknade i Österrike. Själv kände jag mig rätt nöjd med alla fina sjöar, men under de riktigt kvava 30 graders sommardagarna längtade man lite efter frisk havsluft.

DSC2597

Två personer som levt tillsammans i 4,5 år idag.

DSC2561 2

Inser när jag går igenom dessa bilder att jag kanske borde lägga kameran i Lasses händer lite oftare. Inte mig emot men det blir ju mest bilder på honom, och det är ju ändå min röst och mina tankar de kombineras med så funderar om det skulle vara bättre med variation. Samtidigt är ju hälften av bloggens stomme min fotograferingsstil, så ah jag vet inte. Är det mer intressant om jag är mera med på bilderna eller spelar det någon roll? På tal om fotografering är jag så tacksam över att jag aldrig tröttnar på att fota natur på fritiden trots att det är samma verktyg jag håller i på arbetstid. Kan snarare känna att nånting är fel och konstigt om det gått en stund sedan jag senast fotade för skojs skull. 

DSC2516 2DSC2504 2Nu ska jag lyssna på all ny musik som kommit ut idag. HÄR hittar man min höstspellista som snurrar just nu. Kanske man borde fixa nåt fredagsmix-inlägg snart också.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar