annasfoto

Hur vill jag ha det på Jul?

Skrivet av Anna Betlehem 25.11.2015 | 3 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Hej! har sett en lista med julfrågor snurra runt på lite olika bloggar idag och tänkte jag skulle göra en egen version. Listor är ju så roliga! Vissa frågor har jag norpat från Jennas blogg och resten har jag hittat från olika övriga ställen. dsc 5446 549c66d42a6b2265fec67e4e

Glögg eller Julmust? Glögg är förstås gott, men finns inget som är så gott som julmust! 

Utomlands eller Finland? Finland alla gånger. Skulle aldrig någonsin vilja vara borta på jul fastän jag skulle få resa vart som helst på jorden. 

Kalle anka  eller Kan du vissla Johanna? Kalle anka är ju förstås tradition och världens finaste så måste väl säga det, men kan du vissla Johanna  gör mig alltid så nostalgisk så det är nog också bra!  

Skulle du kunna jobba på julafton? Aldrig. Aldrig någonsin. Ush vad ledsen jag skulle vara. 

När vill du att första snön ska falla? Helst i oktober, men mitten av November går också om det riktigt kniper. Synd bara att vi ibland har jular utan snö. Blir så frustrerad.

dsc 0033 548b05a0e087c35b6c5074d3

Ifall du fick tillgång till en tidsmaskin, vilket av dina julminnen skulle du vilja åka till? Egentligen till vilken jul som helst där fammo och faffa varit med. Skulle väl fara till julen 2007. Den vintern var överlag helt magisk. 

Bästa jullåten? Någon riktigt gammal. Gillar inte de nya pop-jul-låtarna som nästan inte för med sig alls någon julkänsla. Julmusiken ska vara kring 40 år gammal och låta riktigt gammaldags och fin. Då sprider sig julen i hela min kropp. Det ska vara Mel Torme' och Ella Fitzgerald, inte Justin Bieber. 

Chokladkalender eller paketkalender? Paketkalendrar är så fina och roliga om man får olika saker varje dag så måste nog välja det, men har nog ändå chokladkalender varje år också! 

dsc 4208 5480bb77e087c35f71d10298

Favorit julfilm? Det finns ju massor. Förstås allt som Disney gjort samt "En julsaga" och "Home Alone" filmerna brukar också alltid locka fram jul-feelisen i en oberoende om det är i December eller Juli, speciellt 3:e filmen! 

Plastgran eller äkta? Mamma började prata varmt om plastgranar för någon dag sedan och ilskan rykte nästan ut genom öronen på mig så ni kan ju gissa vilken jag väljer. Jag är väldigt gammaldags av mig när det kommer till mycket. Ibland funderar jag om jag inte blev född på fel århundrade ändå. Riktig gran som barrar och luktar gott, som man måste vattna och som man allra helst huggit från eget skogsskifte istället för köpt, en sådan skall det vara. Jag dömer inte er som har rosa plastgranar (jo det gör jag) men jag skulle då aldrig köpa en sådan själv. 

dsc 4469 548561bb2a6b2226de419ea8

 Vilket färgtema tycket du passar bäst på julen? Som sagt, jag är inte så nytänkande när det kommer till jul, jag vill inte vara nytänkande när det kommer till jul. Färgerna är grönt, rött och kanske guld! 

Brukar din stad pynta mycket? Nej inte mycket men nog pyntas det ju nå smått där kring torget. Jag tycker dock det skulle kunna vara betydligt mer. Dessutom saknar jag den enorma granen som alltid stod framför Hesburger när jag var mindre som hade så sjukt fina färgglada lysande bollar som gick runt hela trä. Jag minns att de alltid la upp den kring julöppningen och den var den mäktigaste och vackraste julgranen någonsin i mina ögon. Varför varför varför tog dem bort den? Jag saknar den såå mycket! nån annan Vasabo som minns den? 

Brukar du pynta mycket? I huset som vi bor i idag bodde fammo och faffa när jag var liten. Fammo pyntade huset som en riktigt amerikan på den tiden, det var inte någonting att leka med när det kom till fammos julpyntas. Det var ordentligt och mycket och redigt och sååå sååå vackert! Jag har bara lite bilder kvar i huvudet på hur det såg ut men minns inte så noga. Jag är väldigt lik min fammo, jag vill också pynta lika mycket som de gör i Amerika. Jag vill hänga ljusslingor i alla träd, flaggstångar, hustak och pynta överallt i precis hela huset! Får se hur det blir i år! 

dsc 5485 549c66edddf2b36ade793c29

Brukar du följa någon julkalener på nätet? Ingenting slår ju KAJs första youtube-julkalender så Axel och jag brukar se om den varje år eftersom den är så rolig och har blivit för oss lite av en klassiker. 

Hur var din förra julafton? Egentligen var den ganska hemsk, men vi gjorde den så bra vi kunde. Faffa åkte in till akuten på morgonen och pappa for med honom. Vi var hela dagen bara mamma, Axel, fammo och jag innan vi for till Malax. Hade det inte varit för att det var julafton och att man ville hålla skenet uppe och förtränga sanningen så hade jag nog luggit under sängen och gråtit hela dagen. Fyfan vad stark man är när det kommer till kritan säger jag bara. Är så sjukt stolt över mig själv. I år ska jag, även om faffa inte är med, försöka njuta och verkligen vara glad på julafton. Det är två år sedan jag påriktigt kände julglädje sist och det ska bli underbart att känna den igen.

Gillar du andra högtider lika mycket som julen? Nej. Absolut nej. 

dsc 5511 549c6718ddf2b317b007e282.A

Kommentarer

 • Felicias mode 26/11/2015 10:01am (6 år sen)

  Kul att läsa listor! Har också gjort en variation av denna lista! :)

  • Anna Betlehem 26/11/2015 5:50pm (6 år sen)

   Åh jaa! jag ska ta och checka in din lista också!

 • Sandra 26/11/2015 7:38pm (6 år sen)

  Det var en trevlig variant av listan! Den hakar jag på! ^^

  • Anna Betlehem 26/11/2015 8:18pm (6 år sen)

   Gör det! :)

 • Mia 27/11/2015 9:21am (6 år sen)

  Jag minns och saknar också hesburgergranen! Här har jag den förevigad på en halvdålig bild... ;)

  https://www.flickr.com/photos/mariafrank/2058312526/in/album-72157600366079097/

  • Anna Betlehem 27/11/2015 3:21pm (6 år sen)

   Men ååh tack för din kommentar och länk! det var verkligen såå roligt för mig att nu se en bild på den! Har faktiskt aldrig någonsin sett eller tagit en bild av den granen utan bara haft bilden i mitt huvud! TACK så mycket!

Skriv en kommentar