Foto fran Anna Betlehem copy

tankar om gymnasiet

Skrivet av Anna Betlehem 20.02.2015 | 0 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

DSC 7731DSC 7724DSC 7720DSC 7734DSC 7737

           soliga bilder från förra helgen 

Hej! igår när jag gick och sova 11 tiden kändes det nog ganska så skönt att tänka på att det var 14 timmar kvar tills jag skulle behöva fara till skolan. Började alltså skolan kl. 1 idag och fick fara hem 3 tiden ?! 

pappa frågade mig säkert 8 gånger igår vilken tid jag börjar skolan följande dag och varenda gång blev han lika förvånad då jag sa 1. Så har det varit nu sedan jul, ibland har jag börjat halv 12 tiden tre dagar i veckan och de två resterande har jag börjat halv 10. Någon dag i veckan har jag också slutat kvart före 11. 

Att jag skulle ha sådana här tider i gymnasiet hade jag ju inte kunnat ana då jag gick i nian och var orolig hur jag skulle klara av att gå i gymnasiet. Det känns till och med lättare allting i gymnasiet än vad det var i högstadiet enligt mig, även om det är mycket mycket svårare saker vi läser men det är så bra system med allting och lärarna är så bra så det gör att allt går mycket lättare. T.ex har det inte gått såhär bra för mig i matte någonsin förut! beror antagligen mycket på studietekniken också! 

Av detta kan man ju lära sig att man inte ska vara så orolig och övertänka något i förväg innan man vet hur det påriktigt är. Hade jag inte blivit intalad av samtliga i högstadiet att "gymnasiet är ett helvete" så hade det nog besparat mig en del energi och känslor av oro där i juli före vi började skolan. 

Förstås kommer det ju säkert bli aningen svårare med tiden och nog är det säkert kämpigt att läsa till studentskrivningarna men jag är ju inte där än, jag tänker inte lägga energi på att oroa mig inför det nu. Jag vet ju inte hur det är förrän jag själv gjort det. Självklart finns det också otroligt många som tycker att gymnasiet är svårt och säkert skiljer det mycket från skola till skola men nu skriver jag utifrån mig själv! vad jag vill ha sagt me detta är väl mest att gymnasiet är så mycket mycket bättre än vad jag förväntade mig och trodde! kanske det kan lugna någon orolig 99:a :) .A 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar