Oreange testheader ps2

Julstämning i Vasa Saluhall

Skrivet av Eivor Bäck 18.11.2019 | 1 Kommentarer

Kategorier:

Efter den här helgen känns det som om jag inlett julfirandet för i år! På lördagsmorgonen var jag bjuden på ett litet och mysigt event till Vasa Saluhall. Så det var tidig väckning i Nykarleby som gällde, men mitt sällskap (fyramånadersbebisen) var som vanligt bara glad fastän hon väcktes tidigare än vanligt. 

Som den lantis jag är så har jag givetvis koll på Vasas parkeringssituation, det finns ju ingen chans att jag skulle börja köra ner i parkeringsgrottan liksom (är rädd för bommen haha). Mitt nya favoritparkeringsställe i centrum är bakom Saluhallen där det fram till årsskiftet är två timmars gratis parkering med parkeringsbricka. Perfekt gångavstånd om man ska gå en runda i Saluhallen alltså! 

vasa saluhall jul

vasa saluhall julbord

Inne hos Pentik var ett julbord uppdukat med massa delikatesser från de olika affärerna inne i Saluhallen. Så gott! Eftersom jag är mammaledig så blir det ju inget jullunch på jobbet för mig i år, så det var tur att jag blev bjuden på julmat här istället. 

vasa saluhall lilla entren

Efter att ha ätit av juldelikatesserna och druckit svartvinbärsglögg så gick vi en runda bland affärerna i Saluhallen. Hos Lilla Entrén blev vi bjudna på en riktigt god havtornsglögg från Molpe. 

vasa saluhall pentik juldukning

Pentik hade inlett julmyset och hade dukat upp flera juldukningar i affären. Jag gillade givetvis dukningen som innehöll grönt och kvistar bäst, men jag dukade själv med grankvistar ifjol, så jag vet inte ännu hur årets juldukning här hemma blir. 

vasa saluhall julstjärnor julstämning

Så mysigt inne i Saluhallen! Jag tycker så mycket om tanken att gå runt i en Saluhall och köpa en ingrediens till middagen från varje butik, men jag vet ju själv hur lätt det är att fastna i samma hjulspår och alltid åka till en stor market. 

vasa saluhall event goodiebag delikatesser

Efter eventet blev det givetvis amningspaus i bilen på parkeringen, en kort runda i stan och sedan hälsade jag och Elvira på min syster där vi fortsatte julfirandet med risgrynsgröt och bullar med pepparkakskryddning. I söndags när jag vaknade föll det stora snöflingor så nu känner jag mig officiellt i julstämning. Nästa helg blir det dessutom dags för årets första julmarknad så nu tror jag att det snart börjar bli okej att spela julmusik på hög volym här hemma. 

Kommentarer

  • Rebecca 18/11/2019 8:09am (3 år sen)

    De va mysigt att ha er på plats! :)

    • Eivor 18/11/2019 10:11am (3 år sen)

      Tack för mysigt ordnat event! :)

Skriv en kommentar