Bloggheader Caroline3

5 saker att sluta vara rädd för (del 1)

Skrivet av Caroline Eriksson 10.12.2018 | 1 Kommentarer

Jag tror att världens modigaste människa, vem det nu än är, ändå har något hen är rädd för. Situationer och saker som hen behövt utsätta sig för, för att kunna ta emot titeln som "den modigaste". 

Trots att jag ser mig som en ganska orädd och nyfiken människa, så är det massor som kan skrämma mig. Som får mig att tänka efter flera gånger, och som håller mig tillbaka när jag egentligen bara ville vara så där fri och modig som många verkar vara. Som startar eget företag. Säljer allt och far på en jorden runt resa (skulle jag aldrig göra). Som vågar anmäla sig till en kurs där hen inte känner någon, men går ändå dit för att det är det kan bli roligt ändå. 

 

Du förstår vad jag menar. Att inte låta rädslan ta över, och istället våga på något nytt. För även om man inte vet hur något kan gå, så kan det ändå bli bra.

 

Det här är 5 saker du ska sluta vara rädd för

 

Att göra något nytt.

Det finns så mycket jag har velat och vill göra i mitt liv, men den största orsaken varför jag inte gjort vissa av de sakerna som är ogjorda, är för att jag varit rädd för att göra något nytt.

Vare sig det handlar om ett nytt arbete eller bara en ny hobby, så är det alltid med ett pirr i magen man ger sig in i något nytt. Kom ihåg att ingen är expert på något i början, och att man måste göra något för att lära sig. Låt alltså inte rädslan hindra dig, och våga ta steget att göra något nytt!

 

När du gör något nytt så utvecklas du och blir så mycket gladare och säkrare i dig själv. Om det inte går vägen så har du ju i alla fall vågat prova på något nytt, och det är modigt.

 
Din partners ex.

Du är i ett nytt förhållande och har nyligen insett att din partner har haft en liv före dig. Dessutom innehöll det livet en (som du föreställer dig) snygg och framgångsrik människa, med ett bländande leende. Plötsligt känner du dig inte tillräckligt god nog och osäker på dig själv och det förhållande du är i.

 
För det första: om du går runt och jämför dig med ett ex, eller andra för den delen, så är det mer en reflektion av dig själv än de. Den osäkerhet man kan känna kommer ingen annanstans än ifrån sig själv, och de felaktiga föreställningar man kan ha.

Släpp taget om den du tror hen är, och fokusera på den du är.

 
Låt inte din osäkerhet hindra dig från att vara nykär och lycklig, och kom ihåg att din partner är med dig, eftersom hen vill det. Hen vill inte vara med någon annan än dig, trots att du tycker ex-partnern kanske verkar vara en bättre kandidat.

Det tog slut av en orsak, och folk är berättigade till att ha haft en tidigare liv innan ett nuvarande förhållande.

 
Bara var kär och lycklig.

 
Att fråga läkare om ett födelsemärke.

Du står i duschen och plötsligt märker du av en knöl, utslag eller ett födelsemärke som tredubblats sin storlek. Din första tanke är ”cancer”, och när du googlar så har du endast rubriker om ”cancer” som möter dig. Livet blir upp och ner, och du har fått en första syn av ”ljuset i tunneln”. Det började med google.

Det sista man ska göra är att googla sina symptom, om man inte är 110 procent säker på att du klarar av att ta distans mot det du kommer att få läsa. Det som är bättre är att gå via företagshälsovården, boka en läkartid eller gå privat till en dermatolog för att få svar på vad som pågår vid din hud. Att ta bort ett störande födelsemärke tar fem minuter, och att fråga en extra gång för mycket är så värt det, än att ligga sömnlös om natten.

 

Tonåringar.

De är högljudda. Störiga. Med en kropp som ännu inte verkar ha full kontroll över armar och ben. De är överallt, och de verkar bli allt mer coolare för varje år som går.

Kom ihåg bara att den tonårsångest man själv upplevt är tidlös, och att den klunga av tonåringar du möter på är minst lika rädd som du var i den åldern.

Har du tonåringar i ditt liv? Uppmuntra dem att använda sin röst för att göra gott. Att hjälpa dem våga ta sig utanför sin trygga bubbla och följa sina drömmar. Att vara deras stöttepelare när de upptäcker sin egen inre styrka. Att lära dem vad som är rätt och fel.


Stå upp för dig själv och andra.

Om du vill ha det liv du önskar och drömmer om, så gäller det att du lär dig att stå upp för dig själv. Och andra. Men först och främst dig, eftersom man kan inte lita sig på att andra folk kan stå upp för en alltid. De har ju själv fullt upp med sig själva.

Är det så att någon kör över dig med en massa arbetsuppgifter eller ansvar och måsten du inte bett om? Sätt ner foten. Be om avlastning. Talar någon skit om dig eller någon annan? Be dem sluta. Du lyssnar inte på skitsnack.

Det ÄR skitläskigt att sätta gränser, men livet känns så mycket bättre när du inte är helt slutkörd och tom på känslor.

 

Det här är del 1 eftersom jag har massor av rädslor att dela med mig av.

 

10.12.2018

Kommentarer

 • S 10/12/2018 6:10pm (3 år sen)

  Vad ska man göra om orsaken varför man inte gör alla dom där sakerna är ren och kär lathet? Skaffa en ny hobby låter nog väldigt jobbigt och tidskrävande och att gå å kolla ett födelsemärke ska jag göra någon gång sen då jag orkar och har tid! Haha nu lät jag nog som världens lataste människa, men lathet är oftast orsaken varför jag inte gör saker!

  • Caroline Eriksson 10/12/2018 6:14pm (3 år sen)

   Om du inte mår dåligt av att inte börja en ny hobby eller har ett födelsemärke som tar över din kropp, då är det helt okej att vara lat. ???? Det kan vara mycket som både pushar och hämmar oss människor, men när vi börjar må dåligt av något så är det dags för förändring.

   Mvh / jag som också gör mycket av bekvämlighetens skull och en gnutta lathet. ????

Skriv en kommentar