bloggheader6

5 tips för att få en bra arbetsmiljö.

Skrivet av Caroline Eriksson 02.01.2018 | 0 Kommentarer

Efter ett par veckor nu som endast känts som helg (vad är det ens för dag idag?) så börjar det äntligen bli någon slags vardag igen, och inte bara röda dagar. Inte för att jag som skiftesarbetande vårdare skulle märka av det, men ändå. Normala veckor är ändå lugnare än de med fler än en extra röd dag i sig.

 

Och nu när det är nytt år så är det kanske inte heller bara sig själv man kanske ser till och sätter nya mål för. Det kan även vara i arbetet och de mål man vill nå där. Och ett sätt för att nå de där målen är först och främst att trivas vid sitt arbete.

 

Nu har jag lyckligtvis en arbetsplats där jag trivs och som jag personligen tycker har en god känsla över sig. Vi pratar mycket, skrattar och trots att vi inte arbetar sida vid sida så är vi nära varann. Därför tänkte jag dela med mig av lite tips hur du själv kan få lite mer solsken in på jobbet. Dessa tips är även bra att ha med sig i vardagen.

 

businessman 2753324 1280

1. Börja med dig själv.

Kanske inte den roligaste insikten att komma fram till, men oftast när man vill få en förändring eller lösa ett problem – så är det en själv man måste se till. Se vad du själv kan bidra med. Är du den kollega du själv vill ha?

 

2. Småprata mera.

Under arbetstid så blir det lätt hänt att det endast är arbete som kommer på tals, och då kan man pigga upp stämningen och komma ens kollegor lite närmre genom att småprata. Kanske kan du idag när du möter dina kollegor efter nyårshelgen fråga hur de har haft det. Fråga om de ätit god mat och om de har gjort några nyårslöften. Småprata om vad som helst, för det gör underverk.

 

3. Vad lägger du din energi på?

Kanske är det så att det finns någon som du inte kommer så bra överens med, och kanske det inte går att fixa. Det är helt okej, för man kan inte vara bästisar med alla. Men välj då att lägga fokus på dem du tycker om. Samma sak är det med saker på arbetsplatsen du inte kan ändra på. Välj att fokusera på det som fungerar och det som är positivt. Går man runt och är sur och stör sig på saker, så blir det samtidigt inte så roligt att gå till arbetet.


4. Ge och be om feedback.

Det här har jag sagt förr, och jag säger det igen: Vi människor borde vara bättre på att ge varandra feedback. Speciellt när det kommer till saker vi gör bra. Är det så att du vill växa som person och utvecklas, be om feedback av dina kollegor. Diskutera vilka gemensamma mål ni har för arbetsplatsen och hur ni ska nå dem. Ge även dina kollegor komplimanger när du tycker de gjort något bra.

 

5. Var rak och tydlig.

Om det är så att det finns någon du inte kommer överens med, eller som har ett sätt du inte förstår dig på, ta upp det med personen. Berätta hur du känner och hur du skulle vilja att er relation skulle fungera. Oftast handlar mycket om missförstånd, och sånt kan enkelt redas ut genom att man kommunicerar.

 

 

 

Hoppas dessa tips är något du själv kan ta med dig i vardagen, vare sig det handlar om arbete eller fritid. Var en solstråle och se hur det smittar av sig.

Puss och kram.

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar