bloggheader6

Att sluta jämföra sig med andra

Skrivet av Caroline Eriksson 31.10.2018 | 0 Kommentarer

Ett vanligt problem jag tror många kan känna igen sig i, är det här med att jämföra sig med andra. Är du en av dem som använder sig av sociala medier så kan du ha känt igen den jobbiga och gnagande känsla av att jämföra dig med andra, samtidigt som du scrollar igenom ditt instagramflöde. Du ser människor som bygger vackra hus, har skaffat en söt hundvalp, kanske visar upp sin gravidmage, som fått nytt arbete eller bara är sådär magiskt vacker man bara kan vara på film.

Plötsligt känner du känslan av avundsjuka, och upptäcker dig själv med att jämföra din nuvarande livssituation med andras.

 
Det här ska bli en handbok i hur du överlever sociala medier och

slutar det här spelet med att jämföra dig själv med andra.

 

caroline 31.10.2018 1

Pssst.. ser du att jag förnyat min bloggheader?


Kom ihåg det riktiga livet.

Kanske den mest uppenbara punkten på listan, men sluta inte läsa för det! Är det så att du finner dig själv att se ditt värde i antal följare och likes, då om inte tidigare, är det viktigt att logga ut och gå ut i det verkliga livet. Träffa en kompis över en kopp kaffe, gå ut på en promenad och gör en god middag.

Jämför man livet på instagram med livet i verkligheten så väljer jag verkligheten alla dagar i veckan. Att vara en god partner, vän, förälder och djurägare är det som är det viktigaste av allt.

 
Det du ser är en förskönad verklighet.

Väldigt få av oss som spenderar tid på sociala medier vill dela med oss av det vi kanske inte vill visa. Och det är helt förståeligt. Jag lägger ju inte ut bilder på varken smutstvätt eller när katten spytt över halva vardagsrummet, eftersom det är inget jag känner att behöver sparas för evigt.

Det är inget fel med att dela de finaste bilderna, så länge man kommer ihåg att vara äkta.

Försök nästa gång du ser på inredningsbilder (om det får dig att må bättre) att tänka dig att samma person som har det perfekta köket eller vardagsrummet, säkert har ett rum där allt skräp samlas. Och att vi alla är sist och slutligen människor med smutstvätt och disk som behövde diskas i förrgår.

 
Känn glädje för andra, istället för avundsjuka.

Om någon delar med sig av att att hen har fått ett nytt arbete, ett samarbete med ett stort företag eller bara är lycklig för att något stort hänt i deras liv;

försök att känn glädje med andra istället för att bli avundsjuk. Visst, ibland känns det som att allt bra händer alla förutom en själv. Speciellt då vi glömmer bort att det kanske varit ett otroligt arbete bakom att få det där nya arbetet, samarbetet eller att man sparat pengar i tio år för att kunna köpa den där snygga bilen.

När du verkligen kan vara glad för andras prestationer, så lämnar det en betydligt härligare känsla hos dig, än när du känner missunnsamhet.

 
Bli inspirerad.

Lär dig att bli inspirerad av andras kreativitet, och låt det vara din drivkraft, istället för att jämföra dig med andra.

 
Avfölj.

Är det så att du har försökt alla punkter men ändå känner att du inte kan släppa den där avundsjukan eller att du jämför dig med en person: avfölj. Hur enkelt som helst, så länge du klarar av att hålla dig borta från kontot. Läs inte artiklar eller bloggar som du vet att du börjar må dåligt av, och fyll istället din tid på sociala medier med människor som gör dig glad och inspirerar dig.

 


Kom ihåg: livet är för kort för att vi ska bry oss om vad andra tycker om oss (så länge nu vi inte skadar någon annan eller oss själva), för lever vi i sanning och kärlek så räcker det en lång bit på vägen. Livet är för kort för att vi ska jämföra oss med andra. Var den bästa versionen av dig själv, njut av livet. Det verkliga livet.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar