bloggheader6

Attraktionslagen

Skrivet av Caroline Eriksson 30.05.2016 | 4 Kommentarer

Kategorier:

”Varför händer allt dåligt på en och samma gång?”. Kanske har du tänkt tanken och det kan mycket väl stämma. Plötsligt så fallerar allting. Din lön tog slut tre gånger snabbare än tänkt, bilen går sönder och det är stressigt på jobbet.
Om man tror och använder sig av attraktionslagen så har det en enkel förklaring. Du är helt enkelt i en frekvens där det inte riktigt går som man vill.

 

Vad är attraktionslagen?
Attraktionslagen är en kosmisk lag som innebär att ”lika attraherar lika”. Det du sänder ut så får du tillbaka. Det du fokuserar på blir din verklighet. Många gånger när jag skriver om att jag är i ”flow” och att allting verkar gå min väg, så är jag medveten om att det också är i den känslan jag är i som kan ha påverkan. Att jag tillåter gott hända och är uppmärksam när möjligheten ges. Jag kan i början av dagen tänka vad roligt det vore att träffa en människa, kanske göra något samarbete eller vilja utvecklas på något plan i mig själv som människa. I slutet av dagen kan jag ha fått ett mejl eller telefonsamtal som är bekräftelsen och svaret på min önskan.

 

Attraktionslagen kan påminna mycket om Karmalagen som t.ex buddhister använder sig av. Men i karma så är det inte bara tankar och känslor som spelar in, utan även våra handlingar.

 

attraktionslagen1

 

Hur använder man sig av attraktionslagen?
Tacksamhet: Innan du ens börjar använda dig av attraktionslagen så är det viktigt att du först och främst är tacksam för det du redan har i livet. Eftersom attraktionslagen handlar om att tänka och känna, så blir det svårt att hamna i ”rätt frekvens” om man går runt och är stressad, bitter och inte kan se det fina i sitt liv. Motsatsen till tacksamhet är avundsjuka och otillfredställelse. Är det svårt att se vad man har att vara tacksam för så är här några exempel; du andas, har en familj, du lever, har underbara barn, ett arbete, en katt och har kapaciteten att tänka och känna.

 

Önska: När du önskar dig något, vare sig det handlar om en partner eller ett arbete, känn in dig i den känslan du SKULLE känna när du får det du önskar. Även viktigt att du inte bara fokuserar på ”en partner” utan också vilka egenskaper partnern har och hur hen får dig att må. Önskar du dig en bil, känn hur ratten av läder känns mot fingrarna, hur fri du känner dig när du kör runt och hur bensinsnål bilen är.

 

Tro och uppmärksamhet: Det kan vara svårt att släppa kontrollen, det vet jag som oftast vill ha kontroll över en situation. Men när det kommer till attraktionslagen så kan vi inte bestämma på vilket sätt vi finner en partner eller vid vilken bilaffär som vår bil finns vid. Vi måste känna tillit och tacksamhet, för universum sköter resten. Istället för att tveka så kan man affirmera och lita på att allt gott är på väg till oss. Det fungerar inte heller så att vi kan sitta stilla och allt bra uppenbarar sig för oss. Vi måste medvetet också handla för att bra ska kunna ske. Jag fann inte kärleken genom att sitta inomhus på soffan. Jag var uppmärksam och reagerade när universum gav mig möjlighet till det jag önskade.

 

attraktionslagen4

 

Varför finns det så mycket orättvisor?
Attraktionslagen är varken positiv eller negativ. Men kroppen reagerar olika på hur vi känner oss och reagerar, även attraktionslagen. Har du mycket stress i ditt liv, så blir du oftast trött och utan energi. Medan om du t.ex skrattar så tårarna sprutar med dina kollegor; då blir ni alla fyllda med ny härlig energi. Jag kan inte svara på varför det finns så mycket orättvisor i världen. Men attraktionslagen räcker gott och väl till alla som önskar och tar till sig den. Det betyder inte att attraktionslagen ligger bakom allt krig, barn som svälter ihjäl och att det finns sjukdomar. Det är olyckligt, men attraktionslagen är inte skurken där.

 

Varför funkar inte attraktionslagen för mig?
Kanske för att du tvekar, känner oro eller helt enkelt inte tror på att du är värd att få allt gott du önskar. Som jag redan skrivit så handlar attraktionslagen om tanke och känsla. Önskar du dig en partner men sedan tänker ”Men hen existerar ju inte” så sänder du dubbla budskap till universum.
När människor mår dåligt, fysiskt och psykiskt, kan det oftast finnas blockeringar inom sig. Omedvetna och medvetna.
Man behöver bli medveten och göra fred med sina inre spöken, innan man blir redo för att gå vidare och göra plats för nytt och härligt i sitt liv.

 

 

Och det var attraktionslagen i ett nötskal. Känner att det finns så mycket mer att skriva och mycket mer jag inte nämnt. Kanske ni vill se en del två om just attraktionslagen?

 

attraktionslagen3

 

Kommentarer

 • Sandra Neuman 30/05/2016 5:29pm (6 år sen)

  Haha, den där kattassen i slutet var som pricken över i :D

  Men ja, det där brukar mamma använda sig av när hon ska parkera vid centralsjukhuset i Vasa (säkert också andra ställen, men där var det alltid fullt förr innan de byggde om). Hon bestämde exakt var hon skulle parkera och så blev det så.

  Och det är inte bara en eller två gånger som jag har ringt åt min mommo och så har hon sagt "Ja sko precis ring åt de" eller "vi tänkt riktit på om ni sko koma hit idaa", eller liknande.

  Attraktionslagen är intressant, så jag vill gärna höra mer. :)

  • Caroline Eriksson 30/05/2016 5:55pm (6 år sen)

   Så kul att din mamma använder sig av attraktionslagen och att det ger henne en parkering. Fortfarande svårt än idag att hitta en bra parkeringsplats ;)

 • Barbro 30/05/2016 5:37pm (6 år sen)

  En tung lag att släpa på ,den här.Allt är ju upp till individen,enligt den här lagen,och slutsatsen blir att om livet jävlas med en har man sig själv att skylla,man har ju sina inre "demoner" som man inte lyckas göra upp med. När jag möter såna här påståenden,vare sig de kommer från New Age rörelser eller kristna framgångsteologer,ställer jag mig två frågor: Ska barn som möter svårigheter fixa sina inre spöken så blir allt bra? Ska de två tredjedelar av jordens befolkning som lever på svältgränsen få glädja sig över att attraktionslagen rätt använd fixar problemen?Attraktionslagen har sannerligen inte vuxit fram ur det fattiga bottenskiktet i vår värld,snarare är den en produkt av ilandsmänniskans sökande efter en spännande andlighet. Den blir ett slag i ansiktet på alla världens fattiga,flyktingar,krigsoffer och sjuklingar. Den bidrar inte till att granska samhällets orättvisor,vår ovilja att dela med oss och vad som egentligen är orsaken till problem.
  Förlåt att jag smattrar på så här,jag vet att var och en blir salig på sin tro,men det här är en tro som i mina ögon faller på sin egen orimlighet.

  • Caroline Eriksson 30/05/2016 5:53pm (6 år sen)

   Tack för din kommentar, och jag förstår vad du menar och hur du kan tänka. Alla har vi våra inre demoner, även jag, och det är inte något man bara kan tänka positivt om och så försvinner de. De måste man arbeta med själv. Och hur man upplever ett misslyckande är individuellt. Jag ser inte motgångar i mitt liv som ett misslyckande eller att "jag har mig själv att skylla". Jag ser det som att man lär sig från allting och kan lära sig från allting.
   Dock har jag inte upplevt krig eller svält och som jag skriver också i inlägget så är det inte heller attraktionslagen som är skurken i det. Barn ska ALDRIG möta sina inre demoner själv eller måste ensam ta på sig ett ansvar över sig själv eller andra, men tyvärr är det så ställt i många delar av världen. Och det borde vi alla arbeta tillsammans för att få ordning på.
   När jag skriver om positivt tänkande så är det inte min mening att folk ska ta illa upp eller känna att de får ett slag i ansiktet. Jag skriver av egna erfarenhet som livet har lärt mig, från att jag varit väldigt sjuk till att bli friskförklarad. Det jag skriver om menar jag inte passar för alla. För det gör det inte. Men om vi alla vore med positiva, tacksamma för det vi har och uppmärksammar det fina universum har att erbjuda oss; ja då tror jag vi vore lyckligare.

   • Barbro 30/05/2016 7:41pm (6 år sen)

    KommentarTack för svaret.Jag tar personligen inte illa upp över sådana här tankar,jag har levt tillräckligt länge genom livets allehanda för att se att vad vi än går igenom,så är vi inte slavar under nån attraktionskraft. Man kan tänka hoppfullt och positivt utan den!
    Jag har mött tillräckligt många människor,som upplevt att folk lämnar dem i sticket när tron på vad det vara må, blir för "svag". <de människorna är ju då inte längre goda representanter för tron,de betraktas snarare som hinder för ens egen tro.Då måste man också sätta skulden på individen för att tro och lagar inte fungerar. Det känns för mig alldeles för förenklat och tom kärlekslöst. Obs med detta säger jag inte att de som tror på den här lagen är kärlekslösa,jag tror bara att det finns för många som kanske inte tänker på långtgående konsekvenser av ett sådant här tänkande.Under livets gång upplever man både med-och motgång många gånger och då är det viktigaste att man har medvandrare som stöttar och ger hopp och inte försöker ta reda på varför attraktionslagen eller dylikt inte fungerar. Det är sant att man lär sig av allt,om man vill och orkar ta lärdom.Men jag tror ändå att det finns totalt meningslösa saker som händer och för mig är det en befrielse att tänka så. Jag accepterar att livet är som det är,försöker leva och göra det bästa av det,har tro på krafter större än jag och gläds över de små, förunderliga sakerna i livet.

 • Jessica 30/05/2016 9:44pm (6 år sen)

  Lagen om attraktion fungerar definitivt! Jag använde lagen om attraktion för att äntligen bli gravid efter flera års ofrivillig barnlöshet, och nu är jag i vecka 22 och världens lyckligaste.

 • Cecilia 11/07/2016 2:07pm (6 år sen)

  Dethär har kanske inte så mycket med attraktionslagen att göra, men när du skrev att du inte fann kärleken sittande på soffa inomhus. För några år sedan bloggade jag också aktivt och i ett inlägg kritiserade jag i princip ödet och själsfränder. Jag skrev något i stil med att om det finns en själsfrände som är menad för mig så skulle jag hitta honom sittande hemma på stol. Detta alltså väldigt kritiskt och sarkastiskt. Men några månader senare bodde jag tillsammans med en som jag träffat sittande hemma på en stol. Vi hade spelat samma online-spel och träffats där. Jag vet inte om ödet, attraktionslagen, karma eller något annat ville ge mig en ögonöppnare. Men nu tror jag fullständigt på tankens kraft!

Skriv en kommentar