bloggheader6

Bli mer social och skräpa ner mindre.

Skrivet av Caroline Eriksson 01.01.2018 | 2 Kommentarer

Det här nyåret var lite speciellt. Jämfört med att fira bland massor av kända och okända människor, så var jag och Fredrik hemma och åt god mat, myste och inväntade tolvslaget. Det gick bra det också. Behöver inte vara så mycket stohej för att det ska bli ett nytt år eller man ska ha det bra. Nytt år blir det ändå, och man har det så bra som man gör det. 

 

Medan jag låg och läste en bok och väntade på att klockan skulle bli tolv, passade jag samtidigt på att fundera på mina nyårslöften. Istället för att ba säga att jag ska godisstrejka i ett år, så tänkte jag tillbaka på det år jag upplevt och vad jag vill ha mindre och mer av i mitt liv. Det här är vad jag kom fram till:


Mina nyårslöften för 2018:

1. Vara mer social och närvarande med vänner och familj.

Jag förstår att det här är något som man själv har kontroll över, och att jag inte kan skylla allt på husbygget. Men det har blivit så att under det år som varit så har jag pausat mitt liv, även det sociala, för att få huset byggt. De som velat se en har besökt huset och när man haft ledig tid har man hunnit se vänner en kort tid. Mamma och syskonen har jag sett minimalt av år 2017, och det känns inte så kul. 

Så det här året får det bli ändring. Huset är så gott som klart, bara någon golvlist kvar, och när vi är inflyttade så ser jag fram emot att bjuda in vänner och familj. Ställa till med middagar som någon värre vuxen typ, och sitta upp till mitt i natten och skratta så tårarna sprutar. 

Jag vill gå på bloggevents, lära känna nya människor och helt enkelt ba vara mer social. Bjud me på kaffi.

 

2. Yoga mer. Minst... två gånger per vecka.

När jag förra veckan stod på huvudet för första gången på evigheter så var det som om en nytändning hände inom mig. Om jag nu mår bra av yogan, varför gör jag det inte oftare? Så det här året ska jag damma av yogamattan, köpa ny tränings-bh och andas på mattan. 

 

3. Fotografera mer.

I mitten av förra året gick mitt stativ sönder och med ens blev det svårare att fotografera bilder. Så till julklapp fick jag ett nytt stativ av Fredrik, och nu ska jag börja fotografera mer igen. 

Mer bilder av mig själv, mer bilder av mig och Fredrik tillsammans, mer bilder på naturen och allt det vackra i vardagen.

 

4. Mindre plast och skräp.

Nu när vi ska börja bo vid huset så betyder det att vi även måste beställa någon som hämtar upp vårt skräp, och jag vill hålla det minimalt så inte sopor ska ta upp våra pengar. Vi har tänkt ha sophämtning en gång per månad, och det betyder att helst gärna så ska inte soptunnan bli överfull så snabbt heller. Därför kommer jag att dra ner på allt plastik och extra skräp som fyller soptunnan. 

 

Och så är det ju miljövänligt också att försöka hålla sig till minimalt med sopor.

 

1.1.2018

Sprakastickon jag tände vid tolvslaget.

Kommentarer

 • Jenni 01/01/2018 10:38pm (5 år sen)

  Ja kan bjud dej på kaff!;) :D Känner verkligen igen dedä med att 2017 var paus för de sociala livet. Ja ha ju int byggt hus utan vari gravid, så di ända nya kontakterna ja fick 2017 va läkare å de e tyvärr inte så mycket att hänga i granen ;)

  • Caroline Eriksson 01/01/2018 10:45pm (5 år sen)

   Haha, åh tack! :D
   Tror att större förändringar, vare sig det är graviditet, förlossning eller att bygga hus - gör något med det personliga livet. Hoppas verkligen på att detta år blir mer socialt, för även hur trevligt sällskap man själv kan vara, så är nog vänner en viktig del av ens välmående. :)

 • tidstjuven 03/01/2018 3:31am (5 år sen)

  Ja vill å kom på kaffi me edar! :D Ha knappt hinda ga på ett enda bloggevent elo lär känn nain ny bloggkompis seinast åri. Renoveringen sluka all extra tid.

  • Jenni 03/01/2018 1:39pm (5 år sen)

   Nå men ni e på riktit välkommen på kaffi ti mej! Skcik nå pm på fb så bokar vi in en kaffe dejt, å ta me nå fler om ni vet nån kaffe snål boggare :D

Skriv en kommentar