Bloggheader Caroline3

Delar marken med denna lilla krabat.

Skrivet av Caroline Eriksson 22.08.2017 | 0 Kommentarer

Det börjar märkas att vi byggt huset på det som för ett år sen ännu var så gott som orörd mark. Det enda som hänt åt marken, var att den blivit gallrad fem år tidigare. Och den där mink-farmen som existerade där för evigheter sen. Nu blommar det som aldrig förr, och man ser liv från djur som vi delar marken med.

 

Genom gruslager växer vilda hallonbuskar, svampar i alla färger och formen. Inga flugsvampar, men något som skulle passa in på en utomjordisk planet i skrikande gul färg. Det finns gott om lingon och blåbär, bara ett par meter från husknuten. 

Pissmyror bygger nya bon, och talgoxarna festar på god mat varje dag. Vilket djur som flyttade på stenen den där ena kvällen, är  fortfarande  ett  mysterium.

 

Denna lilla krabat är i alla fall inte en misstänkt. Den fick dock min puls att höjas för en halv sekund.

 

grodan 1

 

Vid första ögonkast kan det vara svårt att se vad det är, och var den är. MEN DET ÄR JU EN LITEN GRODA!

Den hoppade över mina fötter när jag tittade till fågelmaten, och jag blev överlycklig över att det var världens minsta groda istället för en mus. Jag betraktade den fascinerat, och medan den satt på en sten och solade sprang* jag efter kameran.

 

Lyckligtvis var den kvar när jag hittat tillbaka, men började hoppa runt när jag skulle fotograferade den. Till slut fick jag till en bild, och lät den sen hoppa iväg i lugn och ro. Hoppas den ska fortsätta gilla läget på vår tomt.

Speciellt efter att grävmaskinen ska dit en sista vända, och bergsvärmen blir borrad inom några dygn.

 

 

* Rättelse: Jag sprang inte. Jag smöööög, tystare än en mus, för att inte skrämma grodan.

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar