bloggheader6

En flytt, spöken och en massa känslor

Skrivet av Caroline Eriksson 19.12.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Som jag har gjort i många herrans år redan, så kommer jag att fortsätta på ett vinnande koncept och ha en hederlig årsresumé på bloggen. Jag lovar dig massor av känslor och tankar. 

Välkommen till min årsresumé. Vi börjar med januari.

 

Alla svärtade och understreckade ord och meningar för dig vidare till de blogginlägg och minnen jag talar om.

 

01.01
Ett nytt år och en ny era började.


Det nya året började med att jag och Fredrik stannade hemma. Ett annorlunda nyår, men inte sämre för det. Jag tände ett tomtebloss och gav mig själv fyra nyårslöften att hålla detta år. Kommer att i ett senare skede, en annan dag, gå igenom alla nyårslöften och avslöja hur det egentligen gick.

 

Jag och Fredrik bodde alltså fortfarande kvar i lägenheten när detta år började, även om vi längtade bort och till det hem vi byggt tillsammans. Dock var det aldrig en tråkig stund i den lilla tvåa, eftersom det spökade.

 

Spöket lämnade tack och lov kvar.

03.01

 

 

08.01

Även när huset och gården såg ut som en byggplats från topp till tå så var det ändå ett av det värdefullaste jag hade i mitt liv.


Efter att första veckan av januari hade passerat hade jag hunnit säga upp lägenheten, känt av paniken av allt som fortfarande skulle göras vid både hus och lägenhet, samtidigt som det kändes så förvirrande att vi närmade oss slutet av en era. Och början på något nytt. Det är inte så bara att bygga ett hus, och det är inte bara så bara att börja ett nytt kapitel i livet.

Även om man vet att det som väntar kommer att vara så mycket härligare, är det ju tryggheten och det man varit van vid som man vill hålla kvar. Lite till, lite hårdare.

För att sedan släppa taget.

 

14.01 1

Känns märkligt att idag se denna bild och inse att det är samma hus, samma rum och samma allting,
men ändå inte.

 

Fredagen den tolfte januari hade kommunens byggnadsinspektör kommit tillbaka till arbetet efter en lång vinterledighet, och jag var snabb att få honom till Petalax. För att få flytta in behövde vi få huset granskat, och det var minst sagt en spännande dag.

 

Medan han och byggmästaren gick runt och granskade huset, gick jag själv på nålar. Försökte verka cool, men tror det lyste igenom ganska tydligt. Jag ville så gärna få huset godkänt, och jag ville så gärna flytta att jag hade alla känslorna utanpå kroppen.

Lyckan när jag fick ett godkännande var och är obeskrivbar. 

 

12.01

Fotograferade denna bild av mig själv när byggnadsinspektören körde från gården.

 

Nu kunde jag och Fredrik verkligen starta ett nytt kapitel i våra liv.

Tillsammans.

 

resizedimage800533 17.01.2018

Eftersom 2017 var ett år med allt från högt till mycket lågt, så visste jag knappt vad jag skulle göra med mina känslor när jag började se ett ljus och insåg att det vi arbetat för började bli riktigt verkligt.


De där känslorna lämnade fortfarande utanpå kroppen, och när jag den 18 januari fick ta och spackla och måla om lite i det som idag är mitt kontor, så kunde jag inget annat än gråta. Så här i efterhand så tror jag mycket handlade om PMS, utmattning efter att ha arbetat dygnet runt i sju månader (vissa dagar bokstavligen) och att jag inte visste när, men att vi snart skulle flytta.

 

Jag och Fredrik hade aldrig satt ett fast datum när vi skulle flytta, och vid det här laget ville jag bara att det skulle ske nu. Som ett barn på julafton längtade jag efter den dag jag fick komma hem till huset och aldrig behöva lämnade det igen.

 

 20.01

Min första facebookstatus efter att vi flyttat.


Lördagen den tjugonde januari ekade bloggen tom, med all sin rätt.

Efter att ha arbetat morgonskift så fick jag ett ryck när jag kom hem. Började tillsammans med Fredrik packa ihop våra värdesaker, lakan, kläder och till sist fanns det inget annat kvar än tv'n, sängen och katterna.

”Ska vi bara ta allt och fara nu?” frågade jag Fredrik, och när han sa ”ja” så fyllde jag min lilla bil med så mycket jag kunde få med (och katten Mohicana) och körde upp med första lasset till huset.

 

Resten är historia. Och blogginlägg.

 

Här kan du läsa del 1 från flytten. 
Här kan du läsa del 2 från flytten.

 

24.01

Blogginlägget till denna bild heter "Lever det liv jag alltid drömt om".
Och då hade mitt nya liv bara startat.Jag har hört historier om de som flyttat in i sitt nya hus och samtidigt fått uppleva ett antiklimax. Som det tagit tid för att känna sig som hemma, eller där de inte varit bekväma i sitt eget hem.

För mig var det helt andra bullar.

 

27.01 husvisning

Denna bild fotograferade jag samma morgon vi hade husvisning.
Läs blogginlägget om hur det var att ha främlingar i sitt hus HÄR.


Från första stund visste jag att jag hittat hem. All den stress jag känt var som bortblåst och jag gick på rosa moln och njöt av varje steg. Jag gör det än idag.


Januari var en omtumlande månad och en rejäl start på det nya året. Så härlig, så mycket kärlek och så mycket bäst i allt.

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar