bloggheader6

Förvirrad på parkeringen

Skrivet av Caroline Eriksson 30.05.2016 | 4 Kommentarer

Förra veckan var jag trött och slut,

somnade typ på en halvminut.

På parkeringen gick jag fram till fel bil, 

gav i alla fall en annan människa ett smil.

Nu är det en ny vecka, 

mycket roligt att göra och upptäcka.

Hoppas på vackert väder och sol, 

så jag kan vara cool och använda kjol.

 

Det var min dikt om veckan som gick. Jag gick faktiskt till fel bil efter att ha varit i butiken. Reagerade på att det var blommiga kuddar på sätet, men tänkte att det kanske var några busungar som lagt dit dem. För att skoja. Och jag skulle verkligen behålla dem om nu någon lagt dem dit. Men dörren var låst (jag bor på landet, vi låser sällan bildörrarna), och det tog en bra stund innan jag kikade bakom bilen och såg min egen röda fara.

Jag hade alltså gått rakt förbi min egen bil, till den som var mer ren och fin. Barnen som stod bredvid mig på sina cyklar fnissade. Jag låtsades som att det var helt normalt att ta fel på bil. 

 

Andra tecken på att jag var trött var att jag blinkade i varje kurva. Samt var extra glömsk. Den här veckan har jag betydligt mindre arbete och ser fram emot sommarvärmen som lovats ut. Det blir en bra vecka. Och missförstå mig inte, förra veckan var händelserik och rolig, även om jag var trött. "He e int hu man har e, he e hu man tar e".

 

 

Har du gått till fel bil eller gjort något annat roligt när du varit lite trött?

Dela gärna med dig, så behöver inte jag känna mig "ensam". Plus att det är roligt att läsa om sånt. 

 

lockigthar

Önskar mitt hår alltid hade såna vackra lockar, som jag hade i lördags.

Kommentarer

 • Yvonne 30/05/2016 8:06am (6 år sen)

  Jo, jag har gått till fel bil (och stått och undrat varför nyckeln inte har fungerat), och började liksom märka att sätena inte riktigt såg ut som de brukar...

 • Virrpanna 30/05/2016 8:26am (6 år sen)

  Jodå - när det gäller såna här saker har jag en outsinlig källa att ösa ur... tyvärr :P Det töntigaste jag gjort var nog kanske det då jag skulle köra vår dotter till en kompis och satt i mina egna tankar, så vi körde förbi. Dottern började ropa "Men mamma, du körde ju förbi hennes huuuus!" så vi vände om och körde tillbaka. Och körde förbi kompisens hus EN GÅNG TILL! Då började jag nog fundera om allt stod rätt till i huvudet på mej. Men det var inte slut där. Då jag skulle hämta dottern efter x antal timmar och satte mig i bilen kom jag inte ihåg vilken kompis hon var hos!! Jag fick ringa henne och fråga... Det var pinsamt kan jag lova. (För att ingen ska tro att jag utgör en fara för samhället eller för mina barn kan jag berätta att det här var under en väldigt stressig tid i mitt liv då jag både arbetade och studerade samtidigt och som slutade i utbrändhet. Så det var ju mindre roligt. Däremot kan jag numera skratta åt mig själv och mina tossigheter, och vara fascinerad över hur mycket stress påverkar hjärnan.) Så nej - du är inte ensam!

 • A 01/06/2016 12:14am (6 år sen)

  En gång va jag och vänner på roadtrip norrut till en lite by där vi inte kände många, vi skulle hämta en annan vän från hennes föräldrar. Vi stannade vid bygrillen på hamburgare, jag tittar ner i marken påväg tillbaka till bilen och går till fel bil, och ur den stiger en kille jag haft hem från krogen nån gång några månader tidigare! Jag blev så ställd så jag bara skrattade fram ett hej och skyndade till rätt bil och vi åkte iväg! Skulle gärna talat mer med honom men som 18åring var det där så skämmigt tyckte jag :)

 • Cecilia 11/07/2016 2:14pm (6 år sen)

  Jag har en gång kommit så långt att jag satte mig en bil som var olåst i tron att det var min :D

Skriv en kommentar