Bloggheader Caroline3

Fråga offert på hus?

Skrivet av Caroline Eriksson 25.04.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:
N -
"Hej! Tänkte ännu fråga om val av husleverantör. Du berättade i ett tidigare inlägg om varför ni valde just er leverantör. Men jag undrar hur processen såg ut ett steg tidigare - då ni bad om offerter. Vad skriver man riktigt i en offertförfrågan? Vad behöver de/vi veta och hur detaljerad måst man vara i det skedet? Säg att vi har en reserverad tomt, känner till vad kommunen säger om hur bygnader där ska se ut och att vi själva vet hur många rum och plan vi vill ha. Och att vi vet att vi vill ha ett färdigt huspaket, nyckel i hand. Måste vi veta mera i det skedet vi ber om offert?"

 

Hej, och tack för frågan! Ska försöka svara så gott jag kan, men glömmer jag bort något viktigt så kanske andra hjälper till i kommentarsfältet.

 

Nu börjar det kännas som en evighet sen jag och Fredrik gick runt på olika husmöten och bad om offert från husföretag. Det var ju trots allt sommaren 2016. Men det jag gjorde var att skicka ett mejl till olika företag om att jag och Fredrik ville bygga hus, och de företag som ville svara på svenska tog sedan kontakt med mig och så bokade man in ett möte.

 

Det jag dock minns är att under ett husmöte, speciellt om du vill ha ett "nyckeln i handen hus", går igenom ALLT. Skulle inte vetat det om inte typen som inte lyssnade alls på oss, räknade ut ett "nyckeln i handen hus", när vi inte skulle ha det. Så allt jag skriver nu, är då jag försöker minnas tillbaka till det mötet (som jag nästan förträngt).

 

Nu beror det mycket på vilket husföretag du väljer, eftersom vissa företag tar enorma summor om du vill ändra på en befintlig ritning. Så är det så att du redan har en ritning på ett hus du vill ha, sänd in det till olika företag och be om offert till ett nyckeln i handen hus. Hittar du en ritning på ett hus som passar dig perfekt, och priset är rätt (efter att du prutat massor); GO FOR IT!

För övrigt är det bra att ha koll på vilket slags uppvärmningssystem du vill ha, eftersom den där typen räknade in elvärme till oss, medan vi skulle ha bergvärme.

Annat typen också räknade ut var kakel och tapeter (??), men vet inte hur andra husföretag gör, för här hade vi redan bestämt oss att inte ta från detta husföretag.

 

En annan sak du kan göra, är att ta offert av huset som jag och Fredrik gjorde, med endast yttreskalet på plats, och begära offert av snickare om du inte vill bygga själv, men kanske (bara kanske) slippa billigare undan.

Det finns alltså flera vägar att gå och välja på, när det väljer nyckeln i handen hus.

 

 

Och sen kan jag tyvärr inte svara på mer, eftersom jag och Fredrik inte tog ett "nyckeln i handen hus".

Sen är det sist och slutligen inte så svårt att bygga hus själv, eftersom jag och Fredrik klarade det själva på mindre än ett år, så jag skulle uppmuntra ALLA att våga testa på det, eftersom det är så häftig känsla. Men jag förstår att det inte passar för alla, och då är det bra att det finns flera alternativ.

 

resizedimage800533 19.8.2017 3

resizedimage800533 13.8.2017 1

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar