bloggheader6

Hur gick det att leva sockerfritt?

Skrivet av Caroline Eriksson 01.10.2017 | 3 Kommentarer

För en månad sen skrev jag blogginlägget ”Inget socker på fyra veckor”, och idag är dagen då jag ska reflektera över månaden som gått & berätta hur det varit att leva sockerfritt.

 

För det första: det är inte förrän man slutar med något, typ tobak eller socker, som man inser hur mycket det har påverkat ens liv. Jag hade ju levt med tanken att jag inte alls var beroende av socker, och att det skulle bli enkelt att vara utan, men första veckan var svår. Typ samma som då jag slutade röka, men även det gick bra. 

Jag krävde chips och aldrig förr har Fredriks godispåse doftat så gott. Samtidigt såg jag alla små chocklad-papper jag haft i bilen och funderade vart de kom ifrån. Tydligen hade jag visst ätit mer godis än jag insett, bara för att hålla energin uppe under bygget och arbetet.

 

Andra veckan var det bättre, och då var det endast en dag jag längtade efter pizza och shitfood. Det är ju inte som att det är näringsbristen på viktiga vitaminer som får en att längta efter chips.

Det två sista veckorna gick bra. Det där godissuget jag krävt i början var som bortblåst, och inte ens på min födelsedag längtade jag efter sockersöta kakor.

 

Så hur gick det med hälsan? Jo, jag har varit piggare. Förträngde mensvärken, så kan inte säga om det var bättre eller sämre, men det bästa av allt: jag har inte haft någon huvudvärk / migrän denna månad! Magen har mått bättre, och den enda gången den varit uppsvälld och sjuk var den gången jag åt kålgryta. Men det var värt det.

 

Nu är det oktober, och jag tänker fortsätta leva sockerfritt.

 

 

Hakade du också på den sockerfria september-månaden?

Hur gick det?

 

Skarmavbild 2017 10 01 kl. 19.49.40

 

En idyllisk bild av gårdagens björnbär som plockade till nattens smoothie. Verkligheten var att det var mörkt, jag steg i en vattenpöl och rörde i en spindel.

Kommentarer

 • Sara 02/10/2017 12:22pm (5 år sen)

  Voi voi, om det ändå skulle gå så enkelt här också! Jag är nog sockerberoende ända in i ryggmärgen, och visst går det att vara utan i 1-2 veckor om jag ger mig den på det. Men sen kommer det alltid nån motgång, stress eller ångest som gör att jag får cravings och då går det inte att stå emot.. *suck*

  • Caroline Eriksson 02/10/2017 8:58pm (5 år sen)

   Ja, det verkar som att stressen kommer emot så har jag velat äta shitfood allt mer. Men suget, och stressen, går förhoppnings om. :)

 • Daniela 02/10/2017 1:49pm (5 år sen)

  Jag vet inte om min kommentar kom med efter din robotfunktion så jag skriver igen...? jag och min mamma har i flera års tid haft en tradition som går ut på att inte äta godis några månader innan jul (ibland även innan påsk) och jag började redan för några veckor sedan. Kan ibland också ha för skojs skull sockerstrejk när jag märker att det blivit "för mycket av det goda"??

 • Caroline Eriksson 02/10/2017 9:00pm (5 år sen)

  Oj, om jag skulle kunna skulle jag radera robotfunktionen för evigt. :) Men till sist verkade din kommentar komma fram.
  Det är konstigt hur snabbt det lätt blir "för mycket av det goda", utan att man märker det. Finns det någon orsak varför ni godisstrejkar just innan jul, eller är det ba en tradition? ;)

  • Daniela 03/10/2017 10:00pm (5 år sen)

   Jaa jag vet faktiskt inte hur det blev så men tror det har något att göra med att vid julen så ersätter man ju det man sparat in, men samtidigt som en belöning för "hårt jobb".... ??? som bara har stannat kvar?

Skriv en kommentar