blogghedaear

Jag är inte riktigt redo än.

Skrivet av Caroline Eriksson 27.08.2017 | 0 Kommentarer

Jag vet inte om det här beror på att man blir äldre, eller bara det att jag byggt hus varenda dag nu i fyra veckor, så är jag inte riktigt ännu redo att släppa taget om semestern. Hur snabbt kan egentligen fyra veckor gå?

Och bara det att jag om 10 timmar och 45 minuter börjar min arbetsdag, är svårt att greppa tag om.

 

Missförstå mig inte. Jag gillar mitt arbete, och efter att jag kommit in i nya rutiner, som att vakna okristligt tidigt om morgnarna, kommer det här att gå riktigt bra. 

Men de sista timmarna jag ännu har kvar av semestern, tänker jag njuuuta.

 

Ps. Det här har varit den bästa semestern någonsin. Tänker tacka dessa fyra veckor från botten av mitt hjärta, genom att ta en snabb tillbakablick vad jag egentligen hunnit göra under dessa fyra veckor.

 

semester 1

 

1. Färgade håret rosa. Det höll ju inte så fasligt länge, men var snyggt.

 

semester 2

 

2. Samma dag jag tog semester for jag på kvällen för att fira en arbetskollega, som skulle fylla en jämn siffra, med resten av arbetsgänget. Förutom då födelsedagskvinnan fick en blåtira när hon kastade ena kubb-pinnen på sig själv, så hade vi en riktigt trevlig kväll.

 

semester 3

 

3. Jag har varken spacklat eller slipat under hela den här semestern, utan det har Fredrik skött så bra själv. Istället har jag fått måla, och herregud så roligt det är. Kanske för att det är så bra spacklat och slipat att man glömt hur buliga och stora skarvar det en gång varit.

 

semester 4

 

4. Jag köpte ett nytt objektiv och ÄLSKAR DET. Det här var en av de första bilderna jag tog med objektivet. Ser ju lagom nöjd ut.

 

semester 5

 

5. Jag fick sticklingar på posten som gjorde mig överlycklig. De lever ännu idag.

 

semester 6

 

6. Samma dag jag rymde iväg till Jakobstad, så drogs elen i huset. Säg, man är snabb och skicklig då man drar kilometerlånga elkablar i huset. 

Det här är resterna från den dagen.

 

semester 7

 

7. Jag fyndade min älskade puff i Jakobstad, för endast två euro. Har sagt det förr, och säger det igen: MISSIONSSTUGAN ÄR BÄST. Annat jag gjorde i jeppis var att umgås med mamma & syskonen, åt god kinamat och hade det bara bra.

 

semester 8

 

8. Vi har nästan varenda dag träffat våra vänner, och till och med två helger suttit och småfestat vid huset. De kvällarna har varit de absolut roligaste, eftersom vi alla skrattat tills magmusklerna värkt och tårarna sprutat.

 

semester 9

 

9. Vi räddade en spilintu som hamnat i svärmors ventilationsrör i huset. Det var lite spännande.

 

semester 10

 

10. Jag och Fredrik har isolerat alla väggar samt gipsat alla väggar i huset. Och alla de gipsade väggarna är nu färdiga för mig att måla på. DJIIIISTAS vad vi har fått mycket gjort, på kort stund. Bra.

 

semester 11

 

11. Hann även fara till Vasa en fredagskväll för att äta god mat med Sevendays-gänget.

 

semester 12

 

12. Besökt Vasa Färg två gånger. Fått goo fika och frysipickona på armen av hur häftigt vårt hus kommer att bli, tack vare Idas hjälp.

 

semester 13

 

13. Ekovilla hälsade på och blåste in gamla Vasabladet-tidningar på mellantaket.

 

semester 14

 

14. Thomas från Puustelli har varit hem till oss för att kontrollmäta huset, för all inredning som ska dit. Och vi for till Puustelli-affären för att skriva på de sista pappren. I Oktober får vi allt. HUHHU, vad fint det kommer att bli.

 

semester 15

 

15. Och här står jag, lycklig och glad i huset.

Trots att vi varit varje dag vid huset, så är det inget som sist och slutligen tagit någon energi av oss. Det är ju här vi vill vara, och här vi mår bra. Dessutom verkar det vara ganska svårt att bli trött och slut på att bygga, när vi bygger så vackert hus till oss själva. 

 

<3 Bästa semestern ever <3

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar