bloggheader6

Jag kramade ett lamm

Skrivet av Caroline Eriksson 09.05.2016 | 0 Kommentarer

Jag kommer aldrig byta ut gräsmattan mot betong. Lugnet mot sirener var tionde minut. Okej, man ska ju aldrig säga aldrig. Men det blev en riktig lantis av mig till sist. Kanske en lite rädd lantis för fästingar och getingar, och jag har inte den bästa klädseln alltid. Men jag trivs. Det bästa med landet är allt man får uppleva. Helt gratis. Man behöver inte lägga fem euro på en kaffe för att umgås eller planera så himla långt på förhand för att träffas.

 

Igår hann jag med en promenad innan kvällsskiftet. Tillsammans med min vän gick vi på åkrar, på en liten bro över ån och hoppade över diken. Stadsbon / latmasken inom mig hade ju hoppats på att vi skulle ta bilen till vår slutdestination, men vännen sa "Har du inte en god orsak, som att du har brytit foten, så tar vi en promenad. Det är inte så långt". Så vi gick. Lika bra det. Otroligt varmt väder och fåglar som kvittrade. En hare som hoppade över åkern och jag fick motion. Kan vara nyttigt ibland. Och när man promenerar så hinner man prata mycket.

 

Vår slutdestination då? Vi skulle se på får och deras lamm. Pyttesmå lamm som inte var många veckor gamla och deras härliga mammor med rastafari ull. Mer text under bilderna.

 

IMG 2919

 

Här är jag och lammet. Eller "laaambb" som jag fick säga åt mina klienter för att de skulle förstå vad jag kramat. Den var så liten, lätt och mjuk. Den sög på tummen min och gosade huvudet sitt mot mitt. Skulle lamm hållas i denna storlek hela sitt liv och vara lika mysiga, skulle jag säkert ha hundra stycken redan.

 

På huvudet har jag en kubansk hatt jag fått av vännen. Som tack för att jag var hönsvakt. Vi märkte sen att jag tagit hennes fästmans hatt, så den jag verkligen har nu ser likadan ut, utan hålen på hatten. 

 

IMG 2914

Och här är min fina vän och lammet. Se så liten lammet är. OCH SÖT. Lammets mamma hann gå en liten bit iväg så vi bar det lilla lammet till sin mamma sen.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar