bloggheader6

Jag tror varken på en himmel eller ett helvete.

Skrivet av Caroline Eriksson 06.07.2018 | 0 Kommentarer

Jag började dagen med att lyssna på ett sommarprat. Om den unga frikyrkopastorn som skapade rubriker, som predikade och tog fram starka känslor hos andra, samtidigt som han gömde undan sina egna känslor och den han var.

Hur allt han byggt upp rasade när han började möta sig själv, och fann kärleken hos en annan man.

 

Jag tror varken på en himmel eller ett helvete. Däremot är jag uppvuxen vid en plats där religionen är stark och tar mycket plats. Även jag har fått höra hur helvetet väntar mig. Trots att man inte tror på det helvete andra fruktar, så är det svårt att sätta ord på de känslor man känner när man hör den meningen. För vad det handlar om är inte rädslan efter vad som händer efter döden, eller att man ska leva så rätt som möjligt. Att det finns gott och ont i världen, för vi alla upplever världen på olika sätt.

Det handlar om att någon tydligt uttrycker hur de längre inte ser något hopp för en annan människa.

 

Har man redan svårt att tro och acceptera sig själv, så fyller det endast på bägaren av självhat att höra att även andra ser en som ett misslyckande. 

 

Så om jag som ändå inte var nära den kretsen lät orden beröra mig för en kort stund, tänk den tyngd de som är nära går och bär på, när de inte kan vara den de är skapad till. Att själv predika om hur man ska vara, samtidigt som man innerst inne vet att det man ser som ont, är den man egentligen är. Att inte våga vara sig själv, för rädslan hur andra ska bemöta en.

För att få vara sann mot sig själv och samtidigt bli accepterad av de man ser som sin familj och vänner, det är något som jag ser borde vara en självklarhet.

 

Jag drar inte alla kristna över en och samma kam, för jag vet att det finns så många fler än de få som förbannar alla som inte lever eller tänker på samma sätt som dem själva. Att det finns de som ser kärlek i alla, och accepterar människor för den de är. Som inte behöver döma, för rädslan att själva bli dömda. Som vågar möta varandra.

För även om vi ser annorlunda på livet, så kan vi lära mycket av varandra, utan att förlora oss själva.

 

Om det finns en gud, så ser jag typen som någon som verkligen älskar. Utan krav eller mallar på hur man ska vara för att höra till klubben.

 

 

Jag tror varken på en himmel eller ett helvete. Men det jag vet är att du är värdefull och älskvärd.

Om det är något jag ber om, så är det att du ska vara sann mot dig själv. Risken är stor att du kommer se dig själv lämna och bli lämnad av det du upplevt som tryggt, för att istället få känna hur det är att känna sig trygg på riktigt.

 

Och kom ihåg att vara snäll. Alltid.

 

IMG 4196 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar