bloggheader6

Jag undviker negativitet

Skrivet av Caroline Eriksson 31.05.2016 | 3 Kommentarer

Kategorier:

”Håll dina vänner nära, men dina fiender närmare”. Jag har aldrig förstått mig på det ordspråket. Ett, varför man ens skulle skapa sig fiender. Två, varför man skulle envisas med att ha negativitet i sitt liv. Att utsätta sig för den känslan av stress och oro.

 

Nästa vecka så publiceras ett ”personporträtt” av mig i en tidning. Jag jämför personporträtt med det heliga att sommarprata i radio. Man kan har något att dela med sig av och det man kan ha att säga är viktigt. Som med allting, så kommer inte alla att hålla med om det man har att säga. Och det berättar jag även om i artikeln. Hur jag gjorde ett medvetet val att undvika negativitet i mitt liv för att själv må bättre. Hur egoistiskt det än kan låta.

 

11935659 10153366653283880 5273371859149446673 oI personporträttet står det att jag i mitt tillfrisknande gjorde jag en rensning i relationer. Det handlar om att jag medvetet valde att vara nära de som jag älskar. Koncentrerade och uppmärksammade det som är viktigt för mig. För man mår bra av att vara med de som lyfter en och respekterar en. Och man mår själv bra att göra detsamma till dem man tycker om. Här är jag med ett par av alla fina människor som jag håller nära idag.

 

Hur vi uppfattar andra är helt och hållet vår egen inställning. Ta det här som exempel: Du går in i ett rum med många människor. Kanske de tystnar för en sekund, eller fortsätter sin diskussion efter att ni hälsat. Kanske tänker du att ”De snackar säkert skit om mig” eller är ointresserade av dig.
Det är helt enkelt din egen uppfattning.

 

Man kan aldrig veta hur en annan människa känner sig, om man inte frågar dem rakt ut och de svarar ärligt. Man kan aldrig veta vad en människa tänker, för det är få människor som är tankeläsare. Och ännu färre människor har en aning om en annan persons historia och erfarenheter. För det är något vi själva bär inom oss. Det handlar inte om ålder, klass i samhället eller hur man ser ut. Det handlar om vad vi har lärt oss och tagit till oss.

 

Det enda jag har att utgå från är mig själv. Som med alla andra. Vi upplever världen utifrån vår egen känsla och tanke, och för många är det den enda sanningen. Men för vissa kan det vara svårt att se att det finns andra sätt att leva livet på. Man utgår från sig själv hur andra ska vara. Alla andra är en ”idiot”. Och det är det jag försöker få fram genom bloggen och i personporträttet. Du behöver inte hålla med om allt jag skriver. Min sanning är inte den enda sanningen. Men det är min.

 

11728933 10153292695523880 3779555652709134911 o

Jag märker av att det kan bo mycket negativitet hos människor. Som känner ett behov att trycka ner andra för att göra sig själv större. Därför väljer jag också att inte publicera vissa kommentarer på bloggen, för det är en skillnad på kritik och att bara vara negativ.

 

Det jag skriver om är min egen sanning och mina egna erfarenheter. Om hur jag gjorde ett medvetet val att undvika negativitet i mitt liv. Att det är viktigare för mig att koncentrera sig på och vara tacksam över det fina i livet. Det betyder inte att jag blundar för problem. Det betyder att jag väljer hur jag reagerar. 

 

Det här blev ett långt och flummigt inlägg om att välja bort negativitet ur sitt liv. Nästa vecka, när personportättet finns tillgänligt för andra så har jag mera ämnen att vidareutveckla och blogga om.

Kommentarer

 • Mi 31/05/2016 2:05pm (6 år sen)

  För mig har det tagit länge och varit svårt att ta avstånd från en negativ relation. I mitt fall är det destruktiva/negativa familje/släkt relationer och det är väl det som har gjort det så svårt. Blod är tjockare än vatten, visst, men man kan ju inte ha människor i sitt liv som inte gör annst än får en att må dåligt.
  Nu mår jag så mycket bättre och lever positivare, kvar finns ingen i mitt liv som kan trycka ner mig. Vid de tillfällen jag är tvungen att umgås/möta dessa människor så kommer alltid ångesten krypandes och det tar jag som ett tecken på att jag gjort rätt val.

  • Caroline Eriksson 31/05/2016 2:15pm (6 år sen)

   Tack för din kommentar och att du delade med dig. Det är nog så att man mår bättre att undvika negativitet, även då den negativiteten kan finnas inom familjen. Man ska inte behöva må dåligt av att vara nära eller känna dåligt samvete för att man medvetet gör ett val att vara nära de som gör en glad. :)

 • Yvonne 01/06/2016 7:32am (6 år sen)

  Skickar en kram till dig, och en extra kram till Mi som kommenterat här ovan. Jag har också äntligen fattat ett beslut att jag inte måste tvinga mig till att umgås med en person som gjort mig mycket illa. Hittills har det beslutet inte satts på något större prov - vi har bara setts på en begravning, och det ser jag som ett undantag. Jag ville gå på begravningen fastän jag visste att hen också skulle vara där. Men jag satt och mådde dåligt av att se hen snett framför mig i kyrkan, och det tar jag också som ett tecken på att mitt beslut var rätt. Jag hoppas att jag har kraft att hålla fast vid mitt beslut om det blir aktuellt att mötas under andra former - att jag tackar nej.

 • Stina 05/06/2016 7:17pm (6 år sen)

  Exakt som Mi här skriver känner jag också. Mitt beslut att undvika negativa släktingar och andra gör att jag har ett bättre, gladare liv numera. Fast lite dåligt samvete dyker upp ibland ;) Sånt går över :)

Skriv en kommentar