Bloggheader Caroline3

Lättaste sättet att odla på!

Skrivet av Caroline Eriksson 27.04.2018 | 0 Kommentarer

Vill du testa på att plantera något, men tycker det tar för länge att plantera i jord eller har platsbrist och är utan krukor? Nå, här kommer jag till undsättning, och visar hur vi brukar göra här hemma.

 

Egentligen hade jag tänkt visa er detta redan för någon vecka sen, och att jag då skulle ha "odlat fram" en mango på det här viset. Men Fredrik tänkte samma som mig, och hann göra det före mig. Så idag, när jag ätit upp alla mina mandariner och fått två fina kärnor ur frukten så ska jag visa er hur ni lättast får en kärna att gro - utan att så den i jord.

 

odla mandarin 1

 

Det enda du behöver är en lite plastpåse, eller minigrip som jag använder mig av idag, ett ark hushållspapper och kärnor av valfri sort. Vi har hur många citronplantor som helst här hemma, från alla citroner jag äter varje dag, och alla dessa är odlade på detta sätt.

 

Gör så här:

Vik pappret, placera kärnorna i pappret, vik över en gång så de är skyddade och vät pappret under vatten. Det ska vara fuktigt men inte dyblött när du lägger in det i påsen.

Jag blåste in lite luft i den här påsen innan jag la fast den. Vet inte om det är en måste, men jag blåste varje dag på mina palettblad och nejlikor, och det fungerade ju perfekt, eftersom de tittade fram efter endast fem dagar.

 

odla mandarin 2

 

Ställ sedan påsen ljust i rumstemperatur, och vänta på att det sakta men säkert komma att börja gro något i påsen. Se till att pappret hålls fuktigt.

 

På det här sättet så behöver du alltså inte massor av krukor eller jord för att plantera något som kanske inte blir till något. Istället då tar detta ytterst lite plats, och sköter sig själv fint. Citrusfrukter doftar något otroligt gott av bladen och blommorna, så jag hoppas verkligen att detta tar sig. 

Håller er som vanligt uppdaterade.

 

Puss å kram!

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar