Bloggheader Caroline3

Lite motgångar i terrassbygget.

Skrivet av Caroline Eriksson 29.04.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Under hela tiden vi byggde hus så var det inget moment, förutom möjligtvis styroxen, som skulle ha fått Fredrik att visa att han verkligen hade "lejdon" av det. Tills nu, när vi började med terasse(r)n(a). Speciellt trapporna.

Sist ni sist fick se något av terrassbygget, hade vi egentligen bara skottat grus och målat två bräder vita. Sen dess har vi hunnit bygga, riva, bygga nytt och riva lite till. 

 

Lite ironiskt ändå hur vi lyckades bygga ett hus, men först vid terrassen mötte vi på problem.

 

terrassbygge 1

 

Eftersom jag av någon anledning inte fotograferade medan vi la upp ramen för terrassen vid huset, så hoppar ni plötsligt mitt i terrassbygget då vi har ram, stödbräder och plankor på plats.

 

Första motståndet vi mötte på var vid ramen som ska hålla terrassen på plats, eftersom en bräda blev alldeles för högt upp än de andra bräderna. Förstår liksom inte vad som hände, eftersom vi extracheckat med vattenpass flera gånger, och ingen annanstans var det fel. Måste vara fel på vattenpasset och måttbandet. ;-)

Hur som helst löste vi det genom att riva bort brädan med varsin kofot.

 

Mr Fantomen var med oss som sällskap hela tiden, och fick för varje gång allt mer plats att sitta på.

 

terrassbygge 2

 

Medan jag arbetat kvällsskift hade Fredrik pysslat på med terrassen, och lagt ut bräder en bra bit på terrassen, så jag förstår lite er känsla nu att hamna mitt i ett bygge när man missat ganska mycket.

Om du följer mig på instagram så kunde du se en liten video på insta-storie av när Fredrik la fast den brädan som täcker in terrassen. Såg ganska roligt, men obekvämt ut, när han kröp runt under terrassen och borrade.

 

terrassbygge 3

 

Och att bygga en vanlig terrass är ju inga problem, så länge man ser till att ha lite avstånd mellan bräderna så det kan röra sig fritt (som med allt annat när man bygger). 

 

Värre är det med trappor, när man måste räkna, mäta, räkna lite till och tänka ungefär tio gånger innan man gör något. Det är i den här processen vi byggt och rivit flest gånger, bara för att få det som vi (läs: Fredrik) vill ha det. Men det blev riktigt bra i slutändan, även om vi hann sucka och svära x-antal gånger innan vi kom dit.

 

terrassbygge 4

 

Här har vi ramen för det som ska bli våra trappor. Vi valde att göra en trappa som är nästan lika lång som terrassen, och om jag inte minns fel är trappan alltså 383 cm lång. Fredrik hade byggt ihop sex stycken stöd för trappan, så det blir tålig och stadig, och skruvade fast dem i ramen för trappan.

 

Vi valde att bygga trappan skilt, så den inte sitter fast i terrassen, för att lättare kunna reparera och flytta på den, om det behövs. Men redan efter detta skede du ser på bild så var den så tung att lyfta, att jag har en känsla av att man inte flyttar runt på en trappa så mycket, sist och slutligen.

 

terrassbygge 5

 

Här ska ni inte riktigt kolla mer på vad vi gör, för efter denna och kommande bild, så valde vi att riva lite för att bygga nytt. Resultatet får du se i morgon bitti.

Hur som helst mätte vi ut mellanrummen i ramen och skruvade fast bräder. Sakta men säkert började det se ut som en riktig trappa.

 

terrassbygge 6

 

"Ta en bild så det ser ut som att jag också arbetar",

- vilken bloggare som helst, i det här fallet: jag.

 

Det tog sist och slutligen inte så länge att bygga varken terrass eller trappa, och nu vet vi lite mer hur vi ska (och inte ska) göra när vi bygger terrassen på baksidan, som är ännu större än terrassen på framsidan.

Det viktigaste är väl bara att man testar sig fram, och så får man lära sig därefter. Och så får man faktiskt sucka, svära och tycka att allt inte är sådär himla roligt hela tiden. Gör man något som inte är så roligt, som typ trappor, så kan man trösta sig med att det är mycket roligare när man steppar runt på trappstegen när allt är klart.

 

I morgon får ni se bilder av slutresultatet. Kan inte lova att jag steppar på bild för er.

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar