bloggheader6

Pimp my barnvagn.

Skrivet av Caroline Eriksson 21.01.2020 | 4 Kommentarer

I min tonår så visades "Pimp my ride" på MTV. Helt dödliga människor med helt vanliga bilar, fick en dröm i uppfyllelse då Xzibit knackade på deras dörr, körde iväg med deras bil för att sedan återvända med världens coolaste bil. Vissa fick till och med ett akvarium i sin bil. 

Det närmsta jag kommit att pimpa min lilla röda bil, är klistermärket av Jesus som kramar om en katt, som finns bredvid ratten.

 

Men nu har vi ju en splitterny och fin vagn att pimpa upp, och den röda tråden är belysning. Som jag tidigare nämnt så gäller det ju att synas här på landet, eftersom många kör så fort om en då man promenerar. Så nu ska du få en ordentlig titt på vår barnvagn, samtidigt som det blir en liten recension.

 

crescent comfort caroline 1

 

I djungeln av barnvagnar så valde vi en Crescent comfort, med både sitt- och liggdel, så vi kan ha nytta av vagnen länge. 

 

Några kriterier vi hade för vagnen var:

 • Stora hjul som klarar av terränger som vi har här. Så många vagnar vi såg som hade små hjul framme, eller hjul som var nära varandra fram vid vagnen. Inte något som intresserade oss.
 • Bra gung.
 • Smidig och lättkörd.
 • En vagn vi kan använda i många år.

 

Och det fann vi i denna skönhet.

 

crescent comfort caroline 2

 

Vagnen är bekväm att köra med. Den har bra och mjukt gung i sig, och vi behöver inte gå många metrar innan Nova har somnat tryggt i vagnen. Runt om vårt hus har vi olika terränger (gräsmatta, grus, asfalt och lera) och vagnen har varit smidig att köra i överallt. Ingen skillnad om vi gått på is, lera eller i djupsnö. Fram har vi kommit utan problem.

 

Det enda som jag har att anmärka, är att ena framhjulet fick punka. Vi märkte det vid butiken häromveckan, och det verkar som att det har läckt från ena ventilen. Kan även ha gjort det redan när vi köpte vagnen, men upptäckte det först nu. Men nu har vi köpt ny innerring, så vi kan gå på våra promenader utan problem.

 

crescent comfort caroline 3

 

Något som denna vagn här är en "taklucka", så Nova kan njuta av den vackra himlen, och vi kan se henne utan att störa henne under promenaden.

Vagnens tyg är vattenavstötande, vilket är behändigt.

 

crescent comfort caroline 4crescent comfort caroline 5

 

Nåja, till belysningen. Förutom en fin reflex som Sandra virkat åt Nova till vagnen, så har vi även belysning fram vid vagnen och bak vid vagnen. Så vi verkligen ska synas.

Eftersom vi inte har gatubelysning på vägen vi bor, och det annars är allmänt mörkt största delen av året här i landet, så är det nog bra med rama belysning på vagnen.

 

crescent comfort caroline 6

 

Varje dag så är jag så tacksam och glad för att gå mina promenader med Nova och Fredrik. Speciellt när det kan vara så här vackert.

 

Vad har du för barnvagn,

och vad är det bästa med den?

 

 

Kommentarer

 • Fina Christina 21/01/2020 9:20pm (2 år sen)

  Vi köpte en begagnad emmaljunga, duger utmärkt att sova i och för att gå promenader här hemmavid. Jag ville ha en mindre vagn så att den skulle rymmas i min auris. Så hittade Emmaljungas minsta vagn då. Hamnade oavsettt att placera chassi i bakluckan och sittdelen inne i bilen. Men nu har vi köpt en ny sittvagn, en Britax. Som blir liten och smidig när man fäller ihop den. Så jag är nöjd. 😊 Recension av den vagnen kommer bara jag hinner knäppa några bilder av den.

  • Caroline Eriksson 21/01/2020 9:58pm (2 år sen)

   Ja, vi kollade på en Britax smile 2 först, eftersom den lät så bra, men de små hjulen fram vid avskräckte oss. 🙈😄 Ser fram emot att läsa din recension av vagnen.

 • Linn 22/01/2020 7:44am (2 år sen)

  Kikade på en Crescent för 4 år sedan, men det blev istället en Brio Happy i.o.m att de sålde bort sista modellerna av dem till förmånligare priser. I princip samma vagn som er Crescent. I ett senare skede inhandlades en Crescent Compact 360 xt air och det var nog en toppenvagn! (ifall ni sen vill ha en smidigare version av er vagn) Ända tills vi flyttade och vår huvudväg blev en grus/rapa/skogsväg. De små hjulen lämpade nog sig bäst till stadsärenden ☺️
  Vad är det för lampa ni har nere vid varukorgen? Vanlig ficklampa som ni spänt fast?

  • Caroline Eriksson 22/01/2020 8:25am (2 år sen)

   Tack för din kommentar. Tror nog inte vi klarar oss med en smidigare vagn med mindre hjul, eftersom vår omgivnings vägar kräver att den har stora stadiga hjul. 😄

   Det är 2 stycken cykellampor som är fastmonterade fram vid vagnen. Så skönt när man ser vägen framför sig, och bilarna lägger märke till en. 🙂

  • Linn 22/01/2020 9:25am (2 år sen)

   Förstår dig med vägunderlaget, vi har flera km till närmaste asfaltsbit och vägbelysning 🤭
   Tack, jag ska inhandla mer lampor än bara min pannlampa!

 • Sandra 22/01/2020 10:34am (2 år sen)

  Vi hade också vagn med takfönster och det tyckte jag om ☺️

  • Caroline Eriksson 22/01/2020 12:07pm (2 år sen)

   Jamen visst är det fiffigt med takfönster? Så gulligt också att kika genom fönstret, och se stora och vackra ögon titta tillbaka. <3

 • Maris 22/01/2020 9:50pm (2 år sen)

  Vi köpte en Bugaboo Donkey begagnad, vill ha ett syskon nära i ålder så det är smidigt med "åsnan" att den fungerar både som enkel och dubbelvagn.
  Stora hjul både fram och bak, framhjulen går att ha låsta eller rörliga då den är mycket lättkörd ☺️

  • Caroline Eriksson 22/01/2020 11:13pm (2 år sen)

   Tack för din kommentar. Låter Justin en riktigt bra och brhänf vagn 😊

Skriv en kommentar