bloggheader6

Så befriande att jag kunde fälla en tår.

Skrivet av Caroline Eriksson 27.02.2018 | 3 Kommentarer

Kategorier:

Minns ni den där yoga-utmaningen jag skulle börja med i mitten av januari? Nå, ni kanske kan gissa hur det gick.

 

Det är snart mars, och det var först igår jag kom mig till mattan på riktigt.

Medan jag satt där på mattan så funderade jag vad det egentligen var om tagit emot att komma mig dit. Det handlar ju om bara lite yoga. Men under tiden jag gjorde den första av alla trettio dagars yoga med Adriene på youtube, kom jag fram till både varför det tagit evigheter för mig att påbörja denna utmaning, men även varför jag återvänder till mattan idag.

 

Träningsvärken, som kanske är den enda orsaken varför det skulle ta emot lite att göra yoga idag igen. Varenda muskel i min kropp hojtar åt mig idag om den lilla träning de fick uppleva igår. Och även om gårdagens yoga inte var avancerad, så gjorde det tydligen något med min kropp. Sen dess att jag lagt laminatgolv i hela huset så har inte min rygg varit densamma, och det jag känner nu i kroppen är kanske inte träningsvärk. Det kanske bara är min kropp som fått lite stretching och blir sig själv igen, för idag kunde jag t.ex stiga upp från sängen idag utan att ryggen skulle låsa sig.

 

Alla fina ord. Jag hade aldrig hört talas om, eller ens sett en enda video av Adriene tills igår, så allt kom lite som en överraskning. Men jag förstår varför hon är stor på youtube. Allt hon sa var kanske inte något nytt, men precis det jag behövde höra igår.

Hade jag inte full show med att koncentrera mig på att andas och göra solhälsningen, så hade jag kanske fällt en tår av hur befriande det var att få meditera i rörelse samtidigt som någon berättade hur kärleksfull man är. Som sa åt en att bara göra det som känns bra för en.

 

”Be yourself and listen to your body”.

 

Och det är därför jag återvänder till mattan idag, trots att min kropp värker efter lite stretching och en lekfull yogaövning (roligaste var en hoppande planka). Jag återvänder för att min kropp mår bra av det. Min själ mår bra av det.

Yoga is not about self-improvement, it's about self-acceptance. Så he så.

 

IMG 1158

Kommentarer

 • Jannike Hempel 27/02/2018 8:44pm (4 år sen)

  Åh! Jag Kör ochså en 30 dagars med Adriene, helt underbart! Har kommit till dag 7 hittills.. Tränar dock inte varje dag, men minsta varannan. ?

  • Caroline Eriksson 27/02/2018 11:16pm (4 år sen)

   Ja, Adriene är underbar. Gillar att hon är så lugn samtidigt som hon har humor och inte tar allt på så fullaste allvar. Vilken utmaning kör du på? Jag märkte nu i efterhand att den jag gör är ett par år gammal, eftersom jag har sett kommentarer som är längre än två år sen skrivna. :)

 • Hanna Rosvall 27/02/2018 11:43pm (4 år sen)

  Lycka till! Fint att du har hittat till yogamattan – där kan många mirakel ske :)

  • Caroline Eriksson 27/02/2018 11:48pm (4 år sen)

   Hittat tillbaka, är väl det som har hänt. Har yogat i många år, men blev en omedveten paus förra året då jag och sambon byggde hus. Nu kan jag åter igen njuta av min egentid på mattan i huset. Tack för din kommentar. :)

 • Lenita 28/02/2018 8:36am (4 år sen)

  Jag älskar yoga med adriene hon är så härlig och naturlig och verkar lite sådär härligt knäpp. Har gjort en 30 dagars utmaning och har nu börjat med en ny (true). Jag är stel och ovig (har alltid varit) men man känner sig ändå välkomnad då hon alltid föreslår vad man kan göra istället om det tar emot :)

  • Caroline Eriksson 28/02/2018 11:47am (4 år sen)

   Ja! Du gav henne den bästa beskrivningen. Jag gillar henne så mycket, och som du säger så känner man sig så välkomnad och "med i gruppen" fastän man kanske inte alltid hinner med eller är lika vig som henne. Igår t.ex tillät hon mig ligga i "barnets position", medan hon hoppade runt. Det uppskattade jag :D
   Tack för din kommentar. <3

Skriv en kommentar