bloggheader6

Skrota min påbörjade roman och vinterdäck.

Skrivet av Caroline Eriksson 27.10.2018 | 1 Kommentarer

På en dag och en halv morgon skrev jag 3 846 ord i min påbörjade roman. Tre färdiga och ett påbörjat kapitel, och jag vill redan skrota boken. Orsaken? Jag kommer inte överens med huvudkaraktären. Vilket är lite humoristiskt, eftersom jag skapat henne själv.

 
Jag tjuvstartade NaNoWriMo några dagar tidigare, eftersom jag tänkte att det skulle jämna ut sig de dagar jag arbetar kväll eller inte har möjlighet att skriva under november månad. Men nu sitter jag och funderar om jag ändå får börja om från början.

Om man nu ska skriva en bok är det väl viktigt att man tycker om sin huvudkaraktär. Åtminstone lite? Problemet är nu att hon är så långt ifrån mig själv man kan bli. Det är ju inte tänkt att bli någon självbiografi, eller att hon ska vara en kopia av mig, men åtminstone en egenskap som jag har kunde vara behändigt.

 


Det är sånt jag funderar på denna morgon, efter att ha fått i mig mitt morgonkaffe och citronvatten med lite MSM pulver i. Min arbetsvecka börjar nu, och jag känner mig så redo man bara kan bli klockan halv sju på morgonen.

 

 

Igår morse verkade det som om 70% av Österbotten fått en vit vintermorgon med snö, medan vår gräsmatta fortfarande var grön och skön här hemma i Petalax. Förberedde mig ändå för det oundvikliga, för vare sig man vill det eller ej så kommer det att bli vinter till sist även här. Bytte till vinterdäck själv, och trots att det bara tog en halvtimme var det 30 jobbiga minuter. Jag vet inte hur det är med dig, men jag blir alltid så sur (av någon underlig orsak) när jag ska byta däck på bilen.

Idag är det tack och lov gjort, och jag hann i tid i år. Förra året kom ju snön som en överraskning, och att slira runt på en parkering är inget jag behöver uppleva nu.


Ta hand om dig, ta det försiktigt i trafiken och se till att ha på vinterdäck eller reflex om du ska röra dig i trafiken. Ha en bra dag!

 

43590366 10156433304523880 4140323811641786368 o

Jag och tuppen Isla igår.

 

Och jo! En sista hälsning:

hönsen verkar inte bry sig ett dugg om att det blivit kallare väder. Än spenderar de största delen av dagen utomhus, får springa fritt under uppsikt minst två gånger per dag och de är helt enkelt glada höns. Den enda skillnaden är att de har börjat ta natt tidigare, och det är helt okej för mig.

Kommentarer

 • Eva 28/10/2018 9:36am (4 år sen)

  Vad har du för värme i ditt hönshus?

  • Caroline Eriksson 28/10/2018 1:41pm (4 år sen)

   Hej! :) Jag har bloggat om min värme, som är ett värmerör med ip klass. Här kan du läsa det blogginlägget https://sevendays.vasabladet.fi/bloggar/caroline/saker-varme-till-honsen-
   Den har jag köpt från Hautomakone.fi

Skriv en kommentar