Bloggheader Caroline3

Vad finns i min nya väska?

Skrivet av Caroline Eriksson 10.12.2018 | 0 Kommentarer

Som den tidigare väskoholic jag varit, som hade flera flyttlådor fullpackade med väskor, till att göra en helomvändning och endast använt mig av en väska i många år. Det är jag.

När jag i början av år 2016 klickade hem en väska i äkta italienskt läder, bestämde jag mig för att använda den väskan i många år. Det känns ganska stort, speciellt när man dagligen ser människor köpa nytt, och se annonser från företag som vill att man ska köpa nytt, nytt, nytt.

Där gick jag runt med min italienska väska och kände mig ganska nöjd med tillvaron. Tills den dagen kom då jag behövde en paus. 

 

Ju äldre jag blir, desto bekvämare verkar jag vilja ha det. Och min väska blev inte bekvämligare med mig.

Istället föll den av min axel i tid och otid, var större än jag hade behov av, och rätt så trög dragkedja. Efter snart tre år på min axel (nästan) var det dags för att den skulle få vila lite, så jag inte skulle bli helt och hållet trött på den. 

 

Nu är mina bortförklaringar färdiga varför jag var i behov av och köpte mig en ny väska, så

 

nu tar jag och visar dig min nya väska, 

och vad som finns i den.

 

New Look Bag Caroline 6

Observera mitt snygga ostbåge-reflex jag fick sist jag köpte chips.

 

Eftersom min tidigare väska bara föll av axeln, hade jag bestämt mig för att köpa en "crossbody bag". Den som hålls på plats medan jag bär matväskor och post, utan att vara rädd att väskan ska falla. Problemet var bara (för alltid ska det vara något) att de flesta väskor i den modellen är så små. Inte ens en bullet journal skulle ha plats i den, och för att en väska ska kunna vara en vardagsväska så måste min bujo ha plats.

 

New Look Bag Caroline 3

Min nya väska är från New Look.

 

Den här väskan är dock i de perfekta måtten. Med två fack, varav ett av dem är för min bullet journal, så har jag plats med exakt lika mycket som jag hade i min gamla väska. Den har dessutom innerfickor för telefonen, och en ficka med dragkedja för nycklar och annat.

Väskans stil och färger är både tuff, retro och neutral på samma gång. En väska som passar till allt, helt enkelt.

 

New Look Bag Caroline 2

New Look Bag Caroline 4

En snygg och behändig väska.

 

Det som spökade mest för mig när det kom till att köpa en ny väska, var tanken "Varför ska jag ha en fin väska? Jag är ju bara på landet". Men det, om något, är orsaken varför jag behövde den.

Jag tror man lätt hamnar i ett och samma mönster, och tänker man måste vara och se ut på ett speciellt sätt beroende på var man bor, så går man miste om mycket. Miste om mycket om sig själv.

Visst, jag bor på landet. Spenderar mest tid utomhus eller i ett hönshus. Det är ju inte som att jag tar med mig väskan dit. 

 

Men. Jag vill också känna mig fin. Ha fina saker (även hur hemskt det känns att erkänna det, samtidigt som man har klimatångest som bara den).

 

Men när det kommer till att känna sig fin så tror jag att alla måste ha rätt till det. Vem du än är, var du än är.

 

New Look Bag Caroline 5Vad finns i min väska just nu?

 

Så vad finns i min väska?

Jag behöver inte mycket med mig för att klara av att lämna huset, och för tillfället är det här det som finns i min nya väska.

  • Plånbok. Som även den är ny. Min plånbok jag hade tidigare var så där poppis som det skulle vara för över 10 år sen. Jättestor. Avlång. Flera fack. Och stort utrymme för kontanter. Min nya plånbok som jag säkert kommer att ha i ett decennium framöver har mer plats för kort än småslantar.
  • Extern laddare.
  • Nycklar.
  • Läppbalsam, för mina läppar blir alltid så torra om vintern. Kanske för att jag koncentrerar mig så hårt på att köra bil på ishala och livsfarliga vägar, och slickar mig runt munnen konstant.
  • Min telefon. 
  • Min Bullet Journal. Som du får se mer av i morgon. Har massor av inspiration att dela med mig av! 

 

New Look Bag Caroline 1

Jag är nöjd över min nya väska.

 

Så, idag ska jag ta min väska på en riktig rundtur. Min sköldkörtelmedicin kommer inte att räcka över hela julhelgen, så behöver via apoteket. Hönsen behöver foder. Min bil behöver en ny lampa.

Det vuxna livet har bara en massa utgifter och måsten, så det kan vara ganska skönt med att unna sig lite då och då. 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar