bloggheader6

Vi har flyttat! (del 1)

Skrivet av Caroline Eriksson 22.01.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Jag och Fredrik hade aldrig satt något fast datum för när vi skulle flytta, hur ofta än folk frågade när vi skulle ta och flytta.

Och inte visste jag på lördagsmorgonen att det var sista morgonen jag steg upp 05:30 för att dricka mitt morgonkaffe och åka iväg till arbetet. Hade jag vetat, hade jag kanske känt efter lite extra mycket hur allting kändes den morgonen.

De enda planerna jag lagt för dagen var att tömma lakan- och handduksskåpet efter arbetsdagen, men det gick ju så snabbt att jag fortsatte att packa. Vet inte vad det var i det där eftermiddagskaffet. Vdi det här laget hjälpte även Fredrik till att flyttpacka, och snabbt fylldes hela hallen av ikea-påsar, pafflådor och böcker radade i plastpåsar.

 

Till sist var det bara tv'n, datorn, sängen, en massa dammtussar och tre förvirrade katter kvar.

”Ska vi inte bara ta allt nu och fara?” frågade jag Fredrik, och han sa ”ja”. Ja, efter att han extracheckat att vi skulle ha tv-kanaler vid huset.

 

Jag och Fredrik hade aldrig satt något fast datum för när vi skulle flytta, men nu blev det uppenbart att idag var dagen.

Jag skulle fara före med Mohicana och så mycket som rymdes i lilla röda faran. Mohicana skrek de två ynka kilometrarna vi färdades. Tack och lov blev första mötet med huset för henne mindre dramatiskt. Hon inspekterade huset nyfiket och upptäckte till sin lycka att det fanns mat även här.

Sen följde det ett par resor fram och tillbaka med paketbilen och röda faran med saker, och på den sista resan fick även Leila och Fantomen följa med. Jämfört med Fantomen, som älskar att åka bil, hatar Leila både kattväskor och bilfärder. Hon trodde väl allt handlade om ett veterinärbesök, och inte lyssande hon heller när jag försöker säga att vi ska flytta. Att allt blir bra.

Mr Fantomen var det inga problem med. Han älskar att åka bil och anpassar sig snabbt.

(jag filmade så mycket jag kunde och sparade det bland "höjdpunkter" på min instagramsida, så in på carloine om du vill se hur katterna reagerade under dagen i filmformat)

 

Och när vi alla var inpackade i huset, placerade saker på sina rätta platser, när jag tog kvällsduschen, åt min första pizza på över fyra månader och gick för att sova så kändes det hela så overkligt, att jag var rädd att någon skulle väcka mig från en av de bättre drömmarna man kan drömma.

Kanske är det känslan man känner när man är så lycklig att man vill att det alltid ska vara så här.

 

 

Jag och Fredrik hade aldrig satt något fast datum för när vi skulle flytta, men lördagen var den första dagen av resten av vårt liv.

 

Skarmavbild 2018 01 21 kl. 21.38.39

 

Min första facebookstatus i det nyinflyttade hemmet. Höll på att snyfta av glädje där jag satt bredvid Fredrik på soffan och skrev detta.

 

Detta var del 1. I del 2 får du läsa om vad jag gjorde den första morgonen, vilka viktiga saker vi hade glömt att ta med och vad som väckte mig under första natten.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar