HE

Visa alla inlägg skrivna mars 2020

MELLANRAPPORT

Skrivet av Emelie Svenlin 25.03.2020

I skrivande stund sitter jag i köket med Antta. Vi har gjort skoluppgifter ett bra tag nu, om än något passivt. Jag har i alla fall påbörjat nästa inlämning, som har deadline på tisdag. Lämnade in förra uppgiften igår efter många om och men. 

I måndags gjorde vi en LesMills-gruppträning här hemma (vi är ju fortfarande i karantän). Jag hade inga inneskor, så var barfota. Det resulterade i stora blåsor under fötterna. Inget mer med det, igår fixade jag ändå att sparka lite fotboll med familjen, efter att ha lappat ihop fötterna. Använde pappas gamla copa mundials för att få plats med tejpfötterna, haha. Hur som helst, efter fotbollen började det. Fötterna gjorde mer och mer ont, och när kvällen kom var blåsorna väldigt obehagliga, och fötterna svullna. I natt vaknade jag hur många gånger som helst av smärtan. Det känns precis som när man skidat en hel länk och frusit om tårna, och sen kommer in i värmen och fötterna sakta men säkert blir varma igen. PRECIS den smärtan känner jag hela tiden just nu. INTE det trevligaste. Var tvungen att skippa förmiddagens skidträning, och vet inte helt hurdan träning jag ska göra ikväll. Helt otroligt vad lite skör hud kan ställa till med. 

Annat som har hänt denna vecka är att mamma fyllt år. Henne firade vi i måndags med frukost på sängen och grejer. Mys. Väldigt längesen alla varit hemma på en födelsedag? Sen har jag spelat piano (<3), hängt med de enda jag får hänga med för tillfället (familjen), Facetimeat med favoriter, tränat och jobbat med inlämningsuppgifter. 

995E01CA 85D7 4B70 BC96 F96232FFF079Kolla vad fina blommor mamma fick av pappa på födelsedagen!! <33

Idag är planen i alla fall att plugga lite, eventuellt jobba med pappa och sen, som sagt, träna ikväll. Nu ska jag kolla ett serieavsnitt och chilla lite. SKÖNT. Morgondagen kommer se exakt likadan ut som idag. Hade tänkt mig på löplänk med pappa, men som det ser ut nu blir jag tvungen att skippa det med. Surt. 

Bloggen11


KARANTÄN

Skrivet av Emelie Svenlin 22.03.2020

Ojsan, som vanligt har det gått ett bra tag sedan jag senast kikade in här. Har ju hänt massa både i livet och världen, så då blir bloggen lätt bortglömd. Nu sitter jag i alla fall hemma i Kronoby, och har mer än gott om tid för ett blogginlägg. 

Eftersom jag ju rest in till Finland från Norge har jag och familjen suttit i karantän sedan jag kom hem. Jag satt först i karantän i Helsingfors, men när jag väl kom upp därifrån försatte jag såklart familjen i karantän också. Så kan det gå. Snart är karantäntiden över för vår del i alla fall! Vi börjar nog gå lite på varandra här snart, känns det som. Det är liksom inte helt vanligt att ALLA är hemma precis HELA TIDEN och gör ALLT tillsammans. Fem personer. Vi äter, tränar och umgås tillsammans. 24/7. Det blir lite mycket av det goda, men så är det.IMG 4122Vi tillbringar dagarna med att träna, spela spel, sjunga, göra challenges, rensa garderober och plugga. Jag har egentligen massa skoluppgifter att göra, men det är så svårt att få gjort dem här hemma? Jag skjuter upp och skjuter upp. Helt sjukt. Borde skärpa mej, men tänker att jag gör det i morgon. Fint:)) Bra där. Effektivt. Just nu jobbar jag i alla fall med en inlämningsuppgift som har deadline på tisdag. Datorn crashade igår, så allt med uppgiften försvann, då jag inte sparat den i Onedrive. Hade ändå bara jobbat med den i två veckor:) Jag grät floder. Jaja, nu är det nya tag och superspeed-mode för att bli klar till tisdag. Mission almost impossible.IMG 4163Ja, och just det. Lussan väntar kattungar, och vi tror hon kommer föda vilken dag som helst nu (pappa tror om en vecka, men jag tänker onsdag). Tänk det, KARANTÄNKATTUNGAR. MYS. Så länge jag inte behöver agera förlösare tänker jag att det endast är mysigt. Tihi. Dessa kattungar kommer behöva nya hem också. Hit me up sen om ni känner att en kattunge kunde passa in hos er <33

Det var ungefär det jag hade tänkt säga idag. Vi hoppas på att allt blir som vanligt snart igen såklart, det hade varit dröm. Tills dess får vi bara följa regler och restriktioner, tvätta händerna och socialisera oss på avstånd. Göra det bästa av situationen.
Bloggen11


FREDAGSKÄNSLAN & LONDON

Skrivet av Emelie Svenlin 06.03.2020

Det måste ju vara det bästa med att ha rutin och vardagar? Fredagskänslan. Bästa känslan. Som jag gillar den. 

Just nu sitter jag i läsesalen i skolan och har precis förberett inför tisdagens kurstimme i mänskliga rättigheter. Tidigare idag hade vi sista föreläsningen i statsrätt, och sedan dess har jag suttit här och läst tortyrkonventioner och bestämmelser. 

Veckan som gått har varit ganska full av program. Jag har haft lektion från åtta på morgnarna, och sedan föreläsning fram till två på dagarna. Utöver det har jag pluggat på egenhand, tränat (alternativt), ätit middag med vänner, varit på stand up impro-show och på James Bond-temafest. Händelserik, men kul vecka!! 

Nu ska jag packa ihop mina saker här och traska vidare till gymmet. Ska göra en klassisk styrketräning, innan jag tar mig hem via butiken. Hemma ska jag tvätta lite, städa och ta det lite lugnt för mig själv. Sedan ska jag packa också, för imorgon bitti (sjukt tidigt) drar vi till LONDON!!!!<33 Wihoo. Planet går 0745, så blir tidig väckning. Programmet för London är klart, och vi kommer hänga med advokatfirman vi åker dit med, gå på stan, äta god mat och GÅ PÅ MATCH. Chelsea - Everton, VIP. Väldigt trevligt. Gratis är gott, hehe. Tror liksom inte det kommer ske så många fler gånger att man FÅR VIP-biljetter till en sådan match? Ska N-J-U-T-A. Ignorerar risken för att matchen kanske spelas inför tomma läktare. Det är INTE ett alternativ i mitt huvud för tillfället. Vi hänger i London fram till måndag kväll, och landar i Oslo igen kring elva på måndag kväll. Tisdagen kickas igång med lektion i mänskliga rättigheter redan 0815 för min del, så därför har jag redan nu förberett uppgifterna inför den timmen. Blir ingen lätt dag, det vet jag redan. Men länge till det!! Först LONDON <3

IMG 6047Från min enda snabbtur i London 2017. Vi mellanlandade och spenderade ca 6 timmar på stan, haha. 

Ha ett fint veckoslut <333

Bloggen11


NYCKELBENSSKADA OCH VECKOSLUTET SOM GÅTT

Skrivet av Emelie Svenlin 01.03.2020

I skrivande stund sitter jag hemma i köket och lyssnar på podd. Ute har det blivit vinter över en natt. Så ljust och fint <3

Dagarna som gått har varit lugna och mysiga. I onsdags deltog jag i en skidtävling på Varingskollen. Av nån anledning hade jag problem med huvudet och så, vilket ledde till att jag föll flera gånger, och sedan var tvungen att avbryta. I ett av fallen fick nyckelbenet en ordentlig smäll. Efter läkarbesök fick jag veta att det troligen är en spricka i benet. Alltid är det något, men jag kan inte så mycket åt det nu. Har tränat på cykel på gymmet sedan dess.

Veckoslutet har spenderats med fredagsmys, lite stroll på stan, chill och mysiga middagar. Ett väldigt lugnt och fint veckoslut. Har laddat batterierna ordentligt (och vilat axeln i hopp om att den blir bra ASAP!!), och är redo att ta mig an mars nu. Det blir en hektisk månad, lugn sagt. Har MASSA i skolan, ska en sväng till London i helgen, hem till Finland på tävling (om allt är i sin ordning med kroppen), får besök i några dagar, ska en kort sväng till Gol på Juridiske Vinterleker och utöver allt det ska jag hinna träna och eventuellt ha ett socialt liv också. Blir mycket, men sista mars är allt klart. Har liksom inget i skolan efter det före sommarlovet, förutom EN obligatorisk kursdag i mitten av april. Bara att kämpa igenom mars, med andra ord. 

IMG 3850

Idag ska jag till gymmet när det öppnar vid tolv. Ska göra en intervallträning på cykel, och idag står 4x4 minuter på programmet. Blir svettigt som bara den, har jag på känn. Benen är redan trötta av cykelträningarna jag gjort hittills, är så ovan vid att cykla, haha. Efter träningen har jag planerat fixa tvätten, och kanske till och med städa lite. Sen ska jag försöka få en översikt över inkommande vecka, och efter det ta ut det sista av denna lugna period innan kaoset drar igång imorgon. Har också planerat in lite Facetime-häng med Ida <33

Bloggen11