cropped tom header

Ett bra lopp efter två halvdana

Skrivet av Tom Johansson 02.07.2018 | 0 Kommentarer

karnevalBanvarvet tärde på ordentligt, men efter ett hyggligt lopp är det lättare att återhämta sig.

 

Det är lite upp och ner med prestationerna. I söndags fick Filiph till ett riktigt bra banvarv i Jämsänkoski. Tiden 48,58 räckte till en andra plats efter träningskompisen Christoffer Envall i den traditionella sprintkarnevalen. Förhållandena var rätt goda, 18 plusgrader. En byig motvind på bortre långsidan tärde något på klrafterna. De två sista heaten hade snarlika förhållanden. Filiph löpte i de nästsista heatet tillsammans med på förhand sett jämnstarka motståndare. Han öppnade rätt lugnt. På bortre långsidan insåg han att benen var pigga. I kurvan tog han över kommandot och höll i hop löpningen rätt bra. De sista 30 metrarna var förstås en kamp mot mjölksyran och problemen med att hålla armföringen rätt återkom, som många gånger förut.

Han var i varje fall nöjd med loppet. Förväntningarna före var inte alltför höga. Filiph hade två halvdana tävlingslopp bakom sig. Efter det fina loppet på 200 meter i Kelviå fanns det ev viss förväntning på en bra uppföljning. I Kuortane löpte han 200 meter på 22,24 i något för hård medvind. Han tyckte att han hade svårt att komm in i det loppet. Även om tiden är någon av hans bättre på distansen kändes det lite tomt.

Trenden fortsatte i Bennäs i tisdags. Då var det 400 meter som gällde. Tiden 49,31 var visserligen en förbättring av hans årsbästa, men det kändes inte som någon höjdare.

Under veckoslutet nu är det SFIM i Jakobstad. Filiph är anmäld på både 200 och 400 meter. Med nationella mått mätt är stanarden på dessa distanser mycket god inom SFI.

Som bäst har Filiph ledigt från det militära. Vad som sker efter hemförlovningen i slutet av september har även klarnat. Han har fått studieplats vid Peffan i Vasa. (Tom Johansson)

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar