cropped tom header

Filiph nöjd med sin femte plats i Kalevaspelen

Skrivet av Tom Johansson 20.07.2018 | 1 Kommentarer

I sitt tredje raka finallopp på 400 meter lyckades Filiph ta sig in på en femte plats. Det är hans bästa placering i seniorklassen. De två senaste åren har han slutat sjua. Tiden 48,57 är en förbättring av hans årsbästa med en hundradedel. FM-titeln gick till Markus Teijula före SFI:arna Christoffer Envall och Erik Back.

Filiph kvaliciferade sig direkt till final i torsdags genom att bli tvåa i sitt heat. Tiden var då 49,12. I det loppet öppnade han lugnt och arbetade sig så småningom upp i fältet. Han tryckte på lite extra ännu på upploppet. På de sista tio metrarna kom han lite ur rytmen, men kunde i varje fall säkra sin finalplats med betryggande marginal. Försöksloppet kändes inte helgjutet och en gnagande oro infann sig.

I finalloppet öppnade han medvetet hårdare. På upploppet blev det följdaktligen kämpigt. Han lyckades i varje fall hålla i hop löpningen hyggligt. Med facit i hand tror han att det behövts ett lopp till med hårdare öppning före Kalevaspelen.

Det här var Filiphs tredje lopp under 49 sekunder i år. Sedan senaste inlägg har SFIM avgjorts i Jakobstad. Också där fick han till ett hyggligt lopp, som gav en andra plats efter Erik Back. Filiph noterades då för 48,74.

Mellan varven har det blivit en del lite svagare noteringar på 200 meter, men över lag har lägsta nivån höjts i år.

Fortsättningen av veckoslutet blir omväxlande för Filiph. I morgon, lördag, ska han vara på sin kusins bröllop i Vetil. På kvällen kör han tillbaka till Jyväskylä där han ställer upp på 200 meter.

Följande mål är ungdoms-FM i Laitila i början av augusti. I förberedelserna inför denna drabbning ingår kanske ett 100- eller 200-meterslopp ännu. Laitila ligger reltaivt nära Åbo så han kommer sannolikt att finslipa formen där. (Tom Johansson)

 

 

Kommentarer

  • Jan 27/07/2018 1:15pm (4 år sen)

    Hej, har du några bra tips på andra bloggar om idrott, och kanske främst lagidrotter och ledarskap av föreningar?

    • Tom Johansson 11/08/2018 6:05pm (4 år sen)

      Hej, förlåt min sena reaktion. Tyvärr är jag inte så bevandrad i bloggvärlden som jag borde vara. Har i varje fall för mig att många friidrottare har sina egna bloggar, även om det tycks vara mera populärt med snuttar på instagram och twitter.

Skriv en kommentar