cropped tom header

Flytt från Spanien till Portugal

Skrivet av Tom Johansson 18.04.2017 | 0 Kommentarer

Ett givande träningsläger har avklarats i spanska Torremolinos. Det sista träningspasset avverkades i dag. I morgon, onsdag, bär det av till Monte Gordo via Lissabon. Nu vidtar SFI:s traditionella vårläger i Portugal.

Filiph har tränat i nästan två veckor i Spanien. Träningen har kunnat genomföras planenligt, inga skador eller förkylningar har bromsat framfarten. Han är på gott humör. Nya träningskamrater i Spanien har fungerat som inspitrationskälla. Samtidigt tycker han det kan vara riktigt intressant att flytta på sig och ansluta sig till SFI-truppen.

En genomgång av tävlingskalendern visar som vi tidigare noterat att herrarnas 400 meter inte är landets huvudgren. I Paavo Nurmi Games finns grenen visserligen på programmet. Men i Elittävlingarna är det i första hand 100 och 200 meter som bjuds ut, om man inte vill löpa 800 eller 1500 meter.

Så mycket bättre är det inte heller i Stjärntävlingarna, med lite lägre status än Elttävlingarna. På midsommardagen hålls de traditionella tävlingarna i Saarijärvi. Då finns 100, 400 och 800 med på programmet. Dessa tävlingar kolliderar dock med lag-EM i Vasa, vilket betyder att den vassaste landseliten finns där.

I slutet av augusti löps 400 meter på Djurgårdens plan i Helsingfors och i Tammersfors.

400 meter löps förstås på FM-nivå. I år avgörs Kalevaspelen i Seinäjoki och ungdoms-FM i Kauhava, som i det här sammanhanget kan betraktas som närregion. (Tom Johansson)

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar