cropped tom header

FM-silver och personligt rekord

Skrivet av Tom Johansson 05.08.2017 | 0 Kommentarer

medaljorerFiliph tillsammans med guldmedaljören Eljas Aalto och bronsmedaljören Juho Pirskanen.

 

Filiph fick äntligen till ett helt lopp och tog hem en silverpeng i FM under 22 år i fredags. Tävlingarna avgörs i Kauhava. De yttre förhållandena var bra. Löparna hade medvind på bortre långsidan på upploppet kändes sedan inte motvinden så mycket. Tidigare i år har endera öppningen eller avslutningen varit svag.

Filiph löpte på sjätte banan och hade alla de allvarligaste konkurrenterna innanför sig. Det betydde att han gjorde sitt eget lopp. Han öppnade rätt bra. Betydligt snabbare började ändå slutsegraren Eljas Aalto. På upploppet hade Filiph ett bra läge och krafter kvar. Löpningen höll bra i hop och han kunde närma sig Aalto, utan att hinna ända fram.

Det blev i varje fall ett välkommet personbästa, 48,48. Filiph bättrade sitt rekord från år 2015. Han är förstås glad över prestationen. En period med mycket vila, endast lätt träning, är sannolikt en av bakgrundsfaktorerna.

Killarna i medaljtrion har turvis besegrat varandra under säsongen. Konstellationen är sporrande. Dessutom finns det många unga som utmanar, förutom de lite mer erfarna kvarmilarna. Just nu ser det rätt lovande ut, även om finländarna är långt efter den internationella eliten.

FM fortsätter för Filiphs del på söndag förmiddag med försök på 200 meter. Standarden har förbättrats mycket på den sträckan under de senaste åren. Filiph har därför inga stora förväntningar, men hoppas givetvis på en bra tid. Det personliga rekordet 22,33 som han löpte i Nedervetil 2015 har han attackerat några gånger utan att komma under det.

På 400 meter attackerar Filiph sitt nya rekord följande gång i SFIM i Borgå nästa veckoslut. Också här finns det sporrande konkurrenter. (Tom Johansson)

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar