cropped tom header

SFIM nästa utmaning

Skrivet av Tom Johansson 10.08.2017 | 0 Kommentarer

Tävlingssäongen fortsätter. Under veckoslutet ordnas SFI-mästerskapen i Borgå. Filiph ska löpa 400 och 200 meter. Konkurrensen är hård på båda distanserna. I en nationell jämförelse ligger SFI:arna mycket väl framme. Bland de anmälda finns tre löpare från finalfältet i Kalevaspelen plus segraren i FM under 22 år. Det borde finnas förutsättningar för bra tider på de nylagda banorna.

För Filiphs del har det fortsättningsvis varit relativt lätt träning. I går tränade han på sportplanen i Kelviå eftersom Kyrkbackens plan alltjämt väntar på sina nya beläggning.

Han har även anmält sig till HIFK:s jubileumstävling på Djurgårdens plan i Helsingfors den 16 augusti. Då är det 400 meter som gäller. Efter det blir det troligen ett uppehåll i tävlandet och en satsning på Stjärntävlingarna i Tammerfors som samtidigt är uttagning till Sverigekampen.

I söndags löpte Filiph 200 meter i ungdoms-FM. Det blev en tionde plats. Loppet var ingen höjdare, även om han kom relativt bra i väg. På upploppet fick han sedan inte ut tillräcklig effekt. Insatsen påverkades kanske också av att han kände sig nöjd efter 400-metersloppet ett par dagar före. (Tom Johansson)

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar