I koket med Sofia

Life update

Skrivet av Sofia Rönnbacka 21.10.2019 | 0 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Ja, jag vet. Länge sedan jag bloggat igen en gång. Jag ska försöka bli bättre men det går inte så bra. Här sitter jag nu med mitt chai te och försöker få ihop ett inlägg. Mycket har iallafall hänt sedan jag bloggade sist. Vår älskade Freya har blivit 1 år, hon har tagit sina första steg denna månad, och hon busar och är överallt den tiden hon är vaken så det finns inte riktigt tid till att blogga. Eller göra material till bloggen! Jag fick ihop ett recept på en gudomlig äppelglass, för ca två månader sedan, de bilderna ligger ännu i den orensade bildmappen jag har på datorn, så ja ni ser! Så ifall ni inte tycker det är för sent och ur säsong med ett recept på äppelglass så tryck gärna på hjärtat så kanske det kommer upp ett recept så småningom, typ jul då! 

En bra sommar har vi haft och vi inledde hösten med en härlig resa till Kos. Sedan har hösten bara flugit förbi tycker jag, jag har jobbat en del de veckor F varit ledig (Freya är ännu hemma på heltid) och under de veckorna han är ledig hinner vi inte med något känns det som. All vaken tid går åt till att äta och städa bort efter maten känns det som, haha. Jag har iallafall en del jobb inplanerat framöver, två evenemang i Vasa och även en resa  till Helsingfors, utan barn, i slutet på November för att lyssna på Ghost tillsammans med mannen i mitt liv. Vi letar även tomt att bygga framtida hus på, så ifall du har någon tomt till salu i Kronoby kan du ju höra av dig ;) Så mycket bollar i luften nu. Men jag njuter till fullo. Att vara "hemma"mamma är ju det bästa som finns. ♥ Fastän det inte räcker tid över till annat :)

Vi kör en liten bildbomb till sist tänkte jag!

P1050598

Klassiskt jordgubbstårta med vaniljkrämsfyllning och mosade jordgubbar fick bli en av tre (!) tårtor till födelsedagsfirandet.
P1050595

P1050592

Vaniljbullar, vaniljhorn (här finns receptet), chokladcookies och hallon-chokladbrownies samt ett stort fruktfat fanns också på tårtbordet.P1050597

Huvudtårtan var fylld med blåbärsmousse och lemoncurd, toppad med en marängsmörkräm, vitchokladdrip, färska bär, rafaello.P1050491P1050476P1050615Freya nastan 1 ar 6

Min hjälpreda som tar min rekvisita och äter upp den.

P1060398

Men hon tycker om att fota med sin egen kamera.

P1060455

Höstbebis som inte är en bebis längre.

Foto 19 10 2019 19 43 39

Ett litet tips på en förrätt får ni iallafall, denna från helgens middag. Rosta pumpa tillsammans med olivolja, salt, peppar, rosmarin och chiliflakes på 225 grader i ca 20 minuter. Rosta baguette, surdegsbröd eller annat ljust bröd i ugnen med lite olivolja. Sätt sedan på pumpan och till sist lite gorgonzola eller blå mögel ost (ex. Roquefort) och toppa med balsamico och färsk rosmarin, mums!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar