Namnlost 1

Älska din kropp

Skrivet av Iisa Smeds 23.05.2017 | 1 Kommentarer

Taggar:

Hejsan! Idag tänkte jag svara på Sevendays blogglista Skönhet & Ideal. Ett ämne som jag nog gått runt och tänkt på en hel del. Nedan har ni mina svar på frågorna. Bilderna i detta inlägg är självporträtt tagna för några månader sedan. 

 

Det här är skönhet för mig:

För mig är skönhet att känna sig bekväm och nöjd med sitt utseende. När man är nöjd med sitt utseende utsrålar man självsäkerhet, som klär alla. Jag ser skönhet i människor som går mot mig på gatan, mina vänner, naturen och olika vackra ting. 

 

31

 

Mina bästa skönhetstips:

Jaa det är väl att försöka sträva efter att må bra och vara pigg. Äta sådan mat som passar din ämnesomsättning, komma ihåg att dricka vatten genom dagen, röra på sig och sova bra. När din kropp mår bra på insidan ser den också vacker ut på utsidan. 

 

4

 

 


Dagens skönhetsideal är:

Jag tror att dom flesta av oss i något skede känt att man skulle vilja ändra på någon del av sin kropp. Vilket man delvis kan tacka skönhetsidealen för. Dagens ideal är väl att se ut som en victorias secret modell för kvinnor och att vara vältränad för män.  Idealet är något som är svårt att uppnå och som verkligen sätter orealistiska målsättnigar för en. För mig är det bara så konstigt att det ska finnas något slags ideal av hur man ska se ut. Vem är det som har rätten att bestämma hur en vacker människa ser ut? Jag tycker man ska satsa på att acceptera sitt utseende och lära sig se de vackra dragen man själv har. Vilket såklart är lättare sagt än gjort och som tog för mig en lång tid att uppnå. Idag kan jag ändå säga att jag är nöjd med min kropp och utseende. 

 

5

 


Jag motarbetar/följer skönhetsidealen på det här sättet:

Jag följer nog en del av skönhetsidealen, som att raka benen. Jag gör nog det delvis för min egen skull, men tänker inte ljuga och påstå att jag inte skulle påverkas av andras åsikter och det allmänna idealet. Jag skulle vilja slippa att tänka på vad andra tycker och fösöker helatiden sträva efter att inte jämföra mig med andra, utan istället se det vackra hos mig.

När det gäller att motarbeta skönhetsideal så brukar jag egentligen inte sminka mig. Skippade maskaran ett halvår efter jag började använda det på sjunde klassen. Så otroligt jobb med att tvätta bort den som jag helt enkelt inte orkade med. Klart jag ibland sminkar mig för finare tillfällen eller när jag helt enkelt känner för det. Smink kanske inte kan ses som ett skönhetsideal eftersom de flesta mest gör det för sin egen skull eller för sitt intresse för smink. Det är ju helt otroligt hur duktiga vissa är på att sminka! 

Min skönhetsrutin:

Jag har inte egentligen någon rutin, men brukar tvätta ansiketet morgon och kväll samt smörja det med kräm. Ibland kör jag också en hårinpackning med kokos eller olivolja för att ge håret lite energi igen. 

Senaste gången jag upplevde skönhet:

Ja det var nog några minuter sedan när jag kollade ut ur fönstret. Beroende hur man definierar skönhet kan man få olika svar. Egentligen kan man se skönhet i nästan vad som helst, bara man vet vart man ska kolla. 

En person som är vacker:

Om man ska nämna en person som är vacker, måste jag nog säga min mamma. Hon är en av de mest omtänksamma människorna jag vet och just det gör henne vacker. Jag vill också nämna mina otroliga vänner som alltid står bakom en och skicka ut en hälsning hur otroligt vackra ni är både inombords och till utsidan. 

 

2

 

Detta inlägg vill jag att ska påminna er alla om hur vacker just du är. Jag vill också påminna dig om att du äger din kropp och har rätt till den. Kom ihåg att alltid stå upp för dig själv och ta en stund för att vara tacksam över hur just du ser ut. 

 

resizedimage80070 iisasmeds3

Kommentarer

  • Michaela Finne 23/05/2017 9:40pm (5 år sen)

    Wow vilket fint inlägg Iisa!! ♥ Nu blev jag taggad på att svara på frågorna jag med. Kramar om dig boss babe!

    • Iisa Smeds 24/05/2017 12:47pm (5 år sen)

      Men tack Michaela! <3 Jaa gör det, Kram på dig också :D

Skriv en kommentar