Namnlost 1

Visa alla inlägg skrivna december 2016

Månadens Filmfavoriter

Skrivet av Iisa Smeds 28.12.2016

Taggar:

Hej på er! Under denna månad har de blivit mycket filmtittas, eftersom jag både haft influensa och spysjuka. Nu böjar jag äntligen vara frisk så att jag kunnat jobba och umgås med kompisar. Jag tänkte dela med mig två filmer som jag gillade exrta mycket av de jag kollat.

The Age of Adeline

Denna film kom upp på mina rekkomendationer på netflix och fångade min uppmärksamhet. En film som väckte flera tankar hos mig om livet. I filmen har Adeline stannat vid en viss ålder och åldras inte alls längre, man får följa med hennes livshistoria i denna film. Mycket intressant och bra film! 

MV5BMTAzMTQzMTA2MjheQTJeQWpwZ15BbWU4MDk2MTg2MzUx. V1 SY1000 CR006621000 AL

 Belle 

Belle filmen utspelas på 1700-talet i Storbrittanien. Den betättar om Belles liv i en högt uppsatt familj. Hon blir behandlad som hennes kusin men märker ändå av diskrimineringen. Hon börjar undersöka hennes farbrors fall i domstolen som behandlar traffikering av slavar till storbritannien. Filmen baserar sig på en sann historia och är mycket bra gjord. 

MV5BNzg5MjE5NjE4OV5BMl5BanBnXkFtZTgwNTU0ODM0MDE. V1 SY1000 CR006751000 AL
 
 
resizedimage80070 iisasmeds8

 


Christmas look

Skrivet av Iisa Smeds 26.12.2016

Kategorier:

31333432

Lipstick - Lumene / Dress - Gina Tricot / Earrings - Glitter

Ovan har ni några bilder på hur jag gick runt på julafton. Körde på samma röda spetsklänning som förra året, eftersom den är så fin och julig. Man kan inte direkt använda en röd spetsklännig när som helst så jag passade på. Så lockade jag håret och satt på mig ett par örhängen och voila! Det var min jul look. 

 

resizedimage80070 iisasmeds7


Julen 2016

Skrivet av Iisa Smeds 25.12.2016

Kategorier:
Taggar:

30

IMG 9382

27

a2

Hej på er! Julen är en så uderbar tid på året. Att samlas med familj och släkt och glädjas över att ha varandra. Presenterna är ju också så otroligt kul att öppna och att ge på julafton. Denna jul var också riktigt lyckad. Nedan har ni en kortvideo jag klippt ihop som innehåller klipp från när vi pyntade julgranen och från julafton. Hoppas ni också hade en härlig jul!

 

resizedimage80070 iisasmeds6

 


My velvet favourites

Skrivet av Iisa Smeds 22.12.2016

Kategorier:
Taggar:

24

Hej! Idag tänkte jag dela med mig några favoritplagg i sammet. Under vintern har jag stött på så många snygga plagg i sammet både i butikerna och på bilderna i mitt pinterest flöde så jag tänkte det skulle passa bra att dela  några med er här på bloggen. 

1. Klänningen

PicMonkey Collage

En klänning i sammet är perfekt till fest och snygg att också användas till vardags. Till fest skulle jag para det med ett par snygga klackar och en choker i antingen sammet eller en glittrig. Bilder på sammet chokers hittar ni nedan. 

2. Chokern 

PicMonkey Collage2

3. Skorna 

PicMonkey Collage3

Jag tror inte jag behöver skriva något om dessa, utan låter bilderna tala för sig. 

4. Kostymen

a

En kostym som är aningen mer festlig på grund av materialet. Otroligt snyggt till vardags och fest. 

5. Bralettes

aa

Bralettes är annars också något jag älskar att ha på mig, eftersom de är så sköna! Men ett par i sammet skulle vara så otroligt snygga. Gillar de svarta extra mycket. 

Bildkälla HÄR. 

 

resizedimage80070 iisasmeds5


Fjärde advent redan?

Skrivet av Iisa Smeds 18.12.2016

Kategorier:

19

23

22

20

Hej på er! Hjälp vad december månaden har gått snabbt. Fjärde advent redan och julafton om minde än en vecka! Tyvärr blev jag sjuk på fredag med feber och förkylning så denna helg har spenderats hemma på soffan med en kopp te i famnen. Har sett flera filmer och helt enkelt försökt vila så att jag skulle bli frisk tills imorgon. Endless Love var en film som jag kollade igår som var riktigt bra. Se den om ni gillar romantiska komedier. Tur ändå att jag blev sjuk nu och inte på julhelgen. Hoppas ni alla är friska och har det bra! 

 

resizedimage80070 iisasmeds4

 


Ångest och Depression

Skrivet av Iisa Smeds 13.12.2016 | 1 kommentar(er)

Taggar:

49

Hej! Idag kommer jag ta upp ett allvarligare ämne här på bloggen. Oftast är mina inlägg positiva och jag brukar inte skriva de mest personliga inläggen men det här ämnet är så viktigt, att jag inte kunde låta bli. 

 Att må dåligt, ha ångest och vara i en depression. Känslor som oftast återvänder i vintertid och som flera kan känna igen. Det blir lätt en period när man mår sämre under vinter eftersom det är så otroligt mörkt ute. Man vaknar och somnar till en svart himmel och under de ljusa timmarna på dagen sitter man i skolan i ett klassrum. Att vara trött och förlora intresse för hobbyn och att inte orka med vardagen är väl de vanligaste känslorna som dyker upp. Förra vintern mådde jag inte alls bra under flera månader och hade svårt med skolan och kände att jag inte orkade umgås med mina vänner. Nån dag for jag till och med hem från skolan för jag helt enkelt inte orkade. Och ångest är väl ett av de värsta känslorna jag vet. Att gå runt med ett hjärta som känns som om det brinner. Utan någon speciell orsak kan man plötsligt känna ångesten. 

51

 Hur ska man då slippa ur depression och få bort ångesten?

När man mår dåligt är det viktigaste att tala med någon om vad det är som orsakar ångesten och nedstämdheten och inte hålla allt inom sig. Nån gång kan det vara svårt att ta steget och prata med någon om saken, men lättnaden efter är totalt värt det. Det finns vänner, familj, kuratorer och psykologer som man kan tala med. Om man inte känner för att prata med någon finns det en massa hjälpsidor på nätet var man kan chatta med utbildade psykologer. Man ska komma ihåg att tänka på allt det positiva och fina man har i sitt liv, istället för att övertänka och drunkna i de negativa sakerna. En sak som jag tycker är bra är att varje kväll skriva ner 3 positiva saker som hänt under dagen. Att skriva av sig är också en bra copingmekanism så att man får utlopp för sina känslor. 

 Här nedan har ni en kortvideo som beskriver känslor och symptom vid depression och ångest: 

Något ja vill betona i detta inlägg är att komma ihåg att alla har sina egna problem och svårigheter, men de kanske inte alltid syns på utsidan. Att bemöta alla vänligt och inte göra förhastade slutsatser om hurudan någon är på grund av förhandsuppfattningar är jätteviktigt. 

 

 

resizedimage80070 iisasmeds8


Vardags update

Skrivet av Iisa Smeds 09.12.2016

Kategorier:

13

En mysig kaakaopaus på håltimmen med Ida. Denna kaakao är min absoluta favorit och är av fazers choklad och kan finnas i café de Paris. 

12

En bild från Lumias och Heidis 18-års fest. Så glad för deras skull att de också äntligen fyllt och kan följa med när man far ut.

15

En glad jag i december på julöppning. Jag bestämde mmig att ha rött på för att jag kände mig speciellt julig. 

 

 

04

För er som inte vet, så har jag börjat jobba på glitter i gw! På måndag firade vi lillajul, ovan har ni en bild med glitter tjejerna. Otroligt snälla och härliga människor. 

 

 Hej! Ovan har ni en liten update på vad som pågått under de senaste veckorna i mitt liv. Veckorna har bestått av flera härliga dagar med vänner, jobb, träning och skola. En ny period är i ång i skolan, vilket innebär att den sista perioden i skolan före läslovet börjar. Jag har endast en eller två timmar per dag. Det känns otroligt skönt! Även om det är otroligt mörkt ute, hittar man ljus i julstämmningen och småsaker i vardagen. 

 

resizedimage80070 iisasmeds3


Feeling like a mermaid

Skrivet av Iisa Smeds 07.12.2016

Kategorier:
Taggar:

897

Hej! På självständighetsdagen igår hade min kusin sitt släktkalas. Jag hade mycket tid på mig på morgonen så bestämde mig för att testa en ny hårstil. Jag blev riktigt nöjd med slutresultatet och kände mig som en sjöjungfru i denna hårstil. Den passade bra eftersom jag haft lockigt hår dan före. Den var lite mer tidskrävande och jag tror inte jag kunde fixa det såhär till vardags med det var en kul omväxling till den vanliga flätan eller fiskbensflätan. Jag tog inspiration av videon nedan. Jag har inte en loop-tool, men har tänkt skaffa mig en eftersom det känns att denna frisyr skulle vara mycket lättare och snabbare att laga då. 

http://www.youtube.com/watch?v=4SwP64iXtis

 

resizedimage80070 iisasmeds2


Julmys med vänner

Skrivet av Iisa Smeds 05.12.2016

Kategorier:
Taggar:

3

2

5

61

 

Hej på er! Dagarna rullar på och veckorna går så snabbt när man går i skolan och jobbar, så vi börjar snart närma oss jul. Tiden före jul är nog den härligaste tiden på vintern. Man får baka pepparkakor, bränna sina doftaljus, lyssna på julmusik och umgås med sina vänner. På lördag hade vi en julmyskväl med några från skolan. Vi lagade julstjärnor, bakade peppakakor och värmde glögg till oss. Mysigt var det och kul att umgås, eftersom det var en stund sedan senast. 

 

resizedimage80070 iisasmeds9

 


Dokumentärer som förändrar del 4

Skrivet av Iisa Smeds 03.12.2016

Hej! Nu är det dags för mitt fjärde inlägg i serien "dokumentärer som förändrar" här på bloggen. Denna gång är det frågan om dokumentärer som ändrat min syn på människor. 

  

AMY

Jag måste såklart börja med dokumentären AMY som fick mig att upskatta och älska hennes musik på ett helt nytt sätt.

Före jag såg dokumentären visste jag ungefär 3 låtar av henne. Rehab, Back to Black och You know I'm no good. Efter man sett dokumentären förstod man hennes mening bakom orden i låtarna och så upptäckte jag hur bra resten av hennes låtar var. En abslout favorit har blivit låten Take the Box från Frank albumet. AMY är också en av de få dokumentärerna jag sett flera gånger.

Har tjatat på stort tjatat på alla mina vänner att de ska se denna dokumentär, men hittils tror jag bara en enda har sett den. Ibland vill man bara att folk ska förstå hur otroligt bra något är. Så om ni inte sett denna dokumentär, gör det, även om du inte annars skulle vara intresserad av hennes musik.

Amy Movie Poster3

 

56171d8ef2ed8.image

IRIS

En dokumentär om en mycket intressant person inom modevärden, Iris Apfel. Hon är inspirerande och nytänkande. Dokumentären berättar en historia om kreativitet och hennes liv. Denna dokumentär fick en på bra humör, vilket var trevligt. Dokumentärer brukar ju oftast vara om ganska svåra och tabubelagda ämnen så det var kul med omväxling.

AMANDA KNOX

Dokumentären handlar om mordet på en italiensk kvinna. I utredningen är Amanda Knox en av de misstänkta. Man får ett intressant perspektiv till hur medierna kan skriva på basen av princip vad som helst och skillnader i hur poliserna jobbar i olika länder. Själv vet jag inte riktigt vilka slutsatser jag ska dra från dokumentären. Vem som gjorde vad, vem den skyldige är? Det är frågor som inte helt blir besvarade. En mycket intressant, medsvepande men samtidigt hemsk dokumentär. 

amanda knox 2 435

 

resizedimage80070 iisasmeds13