Namnlost 1

Visa alla inlägg skrivna november 2020

Nytt liv till gamla möbler

Skrivet av Iisa Smeds 29.11.2020

Kategorier:

Hej, På sommarlovet fick jag några möbler som fammo och faffa hade på sin vind. Här kan ni se bilder på möblerna i Vasa och hur de nu ser ut i min lägenhet i Helsingfors. Pinnstolen målade jag med en grön färg som jag tyckte passade bra här hemma. 

1

3

4

5

 

- iisa smeds - 


Julstämning till en liten lägenhet

Skrivet av Iisa Smeds 15.11.2020

Kategorier:

Här i Helsingfors har jag redan skaffat en liten julgran till min lägenhet.  Jag hade redan bestämt för några veckor sedan att jag skulle skaffa en liten julgran i år, så medan jag var i Vasa passade jag på och gick igenom våra julgransdekorationer där hemma och fick några med mig. De vita hjärtan målade jag med akrylfärg, de var tidigare en röd färg med vita prickar men målfärgen hade börjat falla av på dem. Sedan hade jag ljusslingor från förr och korgen julgranen är i tog jag från en annan växt jag har här hemma. Själva julgranen köpte jag från plantagen för 10 euro. Det var ett ganska passligt och studerandevänligt pris enligt mig. 

Om du också har en lägenhet på den mindre sidan kan en liten julgran vara ett bra sätt att ta in lite julkänsla nu när det blir mörkare tider. Nedan kan du se bilder på hur min julgran blev att se ut. 

2

03

02

 

- iisa smeds -


Virka dina egna förvaringskorgar

Skrivet av Iisa Smeds 12.11.2020 | 1 kommentar(er)

Jag har under den senaste tiden virkat några förvaringskorgar. Att virka är något trevligt och avslappnande att hålla på med för mig när jag ser på någon serie eller lyssnar på en podd. Jag har använt Novitas instruktioner för att göra dessa korgar. För de mindre korgarna som jag använder för mina nycklar har jag anpassat själv instruktionerna. Till den röda korgen använde jag överloppsgarn från när jag virkade min matta. Inlägg på hur du kan virka din egna matta hittar du HÄR.  Till resten av korgarna använde jag ett lite tjockare garn från Lankava vid namnet Paulina.   

x

xx

 

Ovan ser ni bild på garnet jag använde. Helmi var väldigt intresserad över vad jag höll på med.  

Nedan kan ni se slutresultatet. Den största korgen har inte ännu ett handmade märke men det ska jag sätta till så fort jag skaffat fler av dem. 

12

10

11

9

- iisa smeds - 


Veckans favoriter - Youtube

Skrivet av Iisa Smeds 06.11.2020

Hej, 

Idag tänkte jag dela med mig fem favoritvideon från YouTube. 

1. Vardagsrum Makeover

Jag har sett på en massa makeover videon på senaste tiden. Denna tyckte jag var trevlig eftersom den hade så lungt tempo och var klippt på ett annorlunda sätt än de flesta andra jag sett. Om du vill hänga med i vad som står i texten så kan du slå på svenska undertexter. 

2. Closet declutter

Jag har börjat se på en del videon om minimalism och speciellt videon om att städa sin garderob. Eftersom jag är hemma en hel del nu när jag både jobbar och gör skolarbete hemifrån märker man hur mycket saker man har i sin lägenhet. Jag har själv under den senaste månaden försökt sälja och donera saker som jag inte längre behöver. Och så har dessa videon också hjälpt mig att tänka på mina vanor som konsument. 

 

3. Never too Small

Dessa videon ser jag alltid på när de kommer ut. Det här avsnittet av Never too Small var en av mina favoriter. Jag gillade lösningar de gjort i denna lägenhet och tycker om att se hur man kan få en liten lägenhet att fungera som ett funktionellt utrymme. 

 

4. Unreported World

Denna serie började jag se på någon vecka sedan. Här tar man upp mycket som är problematiskt i världen. Detta avsnitt var väldigt tungt att se på men väldigt viktigt. Det fick mig att reflektera över sina egna vanor och hur mycket vatten man själv konsumerar. Rekommenderar att se alla Unreported World avsnitt på denna kanal. De är alla väldigt lärorika. 

 

 

Psst. ett extra tips som inte är YouTube relaterad. Jag kollade serien The queens gambit på Netflix och blev helt fast i den. Rekommenderar att se serien om du inte sett den ännu! 

- iisa smeds - 

 


Logo design

Skrivet av Iisa Smeds 04.11.2020

Under hösten har det varit en del skolarbete på gång, några kurser och examensarbete. En av kurserna jag hade förra perioden var att lära sig Adobe illustratior.

Jag har mest jobbat i Premier, After effects, Photoshop och Lightroom så det var roligt att lära sig ett nytt program. Så annorlunda var det inte från de andra Adobe programmen men såklart fanns det en hel del nya funktioner och verktyg som man skulle bekanta sig med.

I slutet av kursen skulle vi göra en 30 day logo challenge för att bli mer vana med att använda programmet. Jag tänkte att jag skulle publicera en del av logorna här också. 

 

DAY21 cereal4

DAY20 nationalpark6

DAY20 nationalpark7

Day24 bike3

DAY19 kangaroo3

Lighthouse 3

PANDA 4

DAY1 rocketship vers5 Rityta 1

DAY16 fox3 Rityta 1

Handlettering 7

DAY25 cameralogo4

DAY22 citylogo2

 

. iisa smeds-

 


Konstutställning

Skrivet av Iisa Smeds 02.11.2020

Hej,

Vi besökte en stund sedan Patricia Piccininis utställning i Helsingfors konsthall. Utställningen var väldigt intressant och konstverken var snyggt ljussatta. Vaxdockorna i utställningen såg läskigt mänskliga ut, ni kan se ett exempel på detta i andra sista bilden. 

1

2

34

5

6

 

- iisa smeds -