Namnlost 1

Dokumentärer som förändrar del 4

Skrivet av Iisa Smeds 03.12.2016 | 0 Kommentarer

Hej! Nu är det dags för mitt fjärde inlägg i serien "dokumentärer som förändrar" här på bloggen. Denna gång är det frågan om dokumentärer som ändrat min syn på människor. 

  

AMY

Jag måste såklart börja med dokumentären AMY som fick mig att upskatta och älska hennes musik på ett helt nytt sätt.

Före jag såg dokumentären visste jag ungefär 3 låtar av henne. Rehab, Back to Black och You know I'm no good. Efter man sett dokumentären förstod man hennes mening bakom orden i låtarna och så upptäckte jag hur bra resten av hennes låtar var. En abslout favorit har blivit låten Take the Box från Frank albumet. AMY är också en av de få dokumentärerna jag sett flera gånger.

Har tjatat på stort tjatat på alla mina vänner att de ska se denna dokumentär, men hittils tror jag bara en enda har sett den. Ibland vill man bara att folk ska förstå hur otroligt bra något är. Så om ni inte sett denna dokumentär, gör det, även om du inte annars skulle vara intresserad av hennes musik.

Amy Movie Poster3

 

56171d8ef2ed8.image

IRIS

En dokumentär om en mycket intressant person inom modevärden, Iris Apfel. Hon är inspirerande och nytänkande. Dokumentären berättar en historia om kreativitet och hennes liv. Denna dokumentär fick en på bra humör, vilket var trevligt. Dokumentärer brukar ju oftast vara om ganska svåra och tabubelagda ämnen så det var kul med omväxling.

AMANDA KNOX

Dokumentären handlar om mordet på en italiensk kvinna. I utredningen är Amanda Knox en av de misstänkta. Man får ett intressant perspektiv till hur medierna kan skriva på basen av princip vad som helst och skillnader i hur poliserna jobbar i olika länder. Själv vet jag inte riktigt vilka slutsatser jag ska dra från dokumentären. Vem som gjorde vad, vem den skyldige är? Det är frågor som inte helt blir besvarade. En mycket intressant, medsvepande men samtidigt hemsk dokumentär. 

amanda knox 2 435

 

resizedimage80070 iisasmeds13

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar